Nieuws

A7 bij Frieschepalen afgesloten door brandende kraanwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De melding kwam rond 7:35 uur binnen. Het voertuig staat op de snelweg richting Groningen, maar vanwege de veiligheid is ook de weg richting Drachten afgesloten. De banden van de kraanwagen kunnen namelijk ontploffen, geeft de brandweer aan.

Omleiding

De vertraging richting Groningen is fors. Om 8:15 uur was er meer dan een uur vertraging vanaf Drachten-Centrum. Verkeer richting Groningen en Duitsland wordt daarom omgeleid vanaf knooppunt Heerenveen via Zwolle over de A32 en A28.

Update 8:35 uur

Het voertuig staat nog in brand, diverse hulpdiensten zijn ter plaatse. De weg richting Drachten blijft naar verwachting tot 9:15 uur dicht. Richting Groningen zal de weg langer dicht blijven.

Update 8:58 uur

De snelweg richting Drachten wordt nu weer vrijgegeven. Volg de actuele vertragingen en filelengte hier.

Update 9:44 uur

We gaan zometeen een rijstrook openen op de A7 richting Groningen om het ingesloten verkeer weg te leiden. Daarna gaat de snelweg weer dicht, om de kraanwagen te bergen.

Update 10:10 uur

Een update vanuit de Brandweer Groningen: de brand is geblust. De weg richting Drachten is volledig vrijgegeven (sinds 9:00 uur). De weg richting Groningen blijft voorlopig dicht voor bergingswerkzaamheden, het ingesloten verkeer is weggeleid.

Update 11:35 uur

Naar verwachting duurt de volledige afhandeling van het incident tot 21:00 uur. Voorlopig blijft de snelweg richting Groningen dicht. We doen ons best zo snel mogelijk een rijstrook vrij te geven, wanneer dit kan is nog onbekend.

Update 12:20 uur

Alleen de rechterrijstrook en de afrit Frieschepalen op de A7 richting Groningen zijn nog afgesloten. Vanavond vanaf 20:00 uur gaat de weg tussen Drachten-Centrum en Frieschepalen dicht voor de werkzaamheden. De verwachting is dat dit tot middernacht gaat duren. Dit was de laatste update.

Brandende telekraan op A7 bij Frieschepalen

Foto: Ludo Raedts

Foto van uitgebrande kraanwagen op de A7

Foto: Officier van Dienst Ron