Nieuws

A7 bij Zuidbroek dicht na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het verkeer wordt via de af- en toerit om het ongeval geleid. Omdat de vertraging vooralsnog mee lijkt te vallen is er voorlopig geen (grootschalige) omleiding ingezet. 

Update 09:50 uur:

Het blijkt niet om een vrachtwagen te gaan maar om een bestelbusje met een flinke trailer erachter. Zowel de berger als een ZOAB cleaner zijn onderweg om de weg weer vrij te maken. Op de rotondes onderaan de afrit zijn verkeersregelaars ingezet.

Update 10:32 uur:

Er komt geen uitvoerig politieonderzoek dus dat betekent dat de berger bij aankomst gelijk aan de slag kan. Wel is de vangrail over een lengte van 28 meter beschadigd. Gelukkig kan het herstel hiervan wachten tot na de avondspits, zodat het verkeer hier weinig tot geen hinder van zal ondervinden.

Update 11:30 uur:

Zowel het busje als de aanhanger staan inmiddels weer rechtop. Het bergen ervan is begonnen. Daarna wordt de krasschade in het wegdek hersteld en wordt de boel gereinigd. We verwachten de weg rond 13:00 uur weer vrij te kunnen geven.

Update 12:07 uur:

Het herstellen van de asfaltschade en reinigen van het wegdek ging sneller dan verwacht. De weg is zojuist weer vrijgegeven. Dit is de laatste update.

busje gekanteld a7 zuidbroek rijkswaterstaat

Ongeval op de A7 bij Zuidbroek