Nieuws

A7 dicht tussen Leek en Boerakker na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident gebeurde om ongeveer 05:20 uur. Weggebruikers naar Heerenveen kunnen vanaf knooppunt Julianaplein omrijden via de A28 en A32. Zij volgen de borden 'Zwolle’. Bij het ongeval zijn een auto en vrachtwagen betrokken. Hierbij is de auto op de kop beland.

Tekst gaat verder onder de foto.

Omleiding via de A28 en A32


Update 06:24 uur

Het verkeer dat voor het ongeval staat wordt teruggeleid naar toerit Leek. Vanaf daar kunnen weggebruikers hun route vervolgen. Inmiddels is de politie bezig met een onderzoek. Zo kunnen zij de toedracht achterhalen.

Daarna maken we de weg schoon. Er liggen namelijk brokstukken op de weg. We verwachten de snelweg rond 09:30 uur vrij te geven.

Tekst gaat verder onder de foto's.

ambulance

auto op zijn kop


Update 06:49 uur

Het politieonderzoek op de A7 is in volle gang. Ondertussen staat voor de afsluiting een file. Weggebruikers dienen dan ook rekening te houden met extra reistijd tijdens de ochtendspits.

Tekst gaat verder onder de foto.

politieonderzoek


Update 07:54 uur

De politie is klaar met het onderzoek op de A7. We gaan nu beginnen met bergingswerkzaamheden. Daarnaast halen we de brokstukken van de weg.

Tekst gaat verder onder de foto.

foto van de A7

Foto: Officier van Dienst (Ron)

Update 08:53 uur

De bergings- en schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond. De A7 is dan ook weer vrij voor het verkeer. Dit is de laatste update.