Nieuws

A73 bij Tegelen dicht door ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat dinsdagochtend rond 09:15 uur gebeurde zijn meerdere voertuigen betrokken. Ook is schade aan de vangrail ontstaan. Om hulpdiensten veilig te laten werken, is de weg vanaf de afrit naar Maasbree afgesloten. Verkeer wordt vanaf knooppunt Zaarderheiken omgeleid via de A67 en A2.

Update 10:07 uur

Het verkeer kan het ongeluk passeren via de vluchtstrook, maar er staat wel een file van 4 kilometer met een vertragingstijd van 35 minuten achter het ongeluk. We adviseren weggebruikers dan ook om de omleidingsroute te volgen.

Tekst gaat verder onder de foto

A73 ongeluk

Update 10:45 uur

Er is weer een rijstrook beschikbaar op de A73. De linkerrijstrook is nog wel dicht vanwege de schade aan de vangrail, die we gaan herstellen.

Tekst gaat verder onder de foto

A73 vrije rijstrook

Update 11:16 uur

De vertraging is inmiddels afgenomen en bedraagt op dit moment nog tien minuten. De omleiding is dan ook van de borden gehaald.

Update 12:20 uur

De vangrail wordt hersteld en omdat veilig te kunnen doen, is in beide richtingen tot 15:00 uur de linkerrijstrook dicht. De vertragingen valt aan beide kanten nog mee. In de richting van Maasbracht moeten weggebruikers rekening houden met 13 minuten vertraging. In de andere rijrichting bedraagt de vertragingstijd een kwartier.

Tekst gaat verder onder de foto

A73 vangrail


Update 14:23 uur

De wegwerkers zijn nog druk bezig met een spoedreparatie aan de vangrail. De vertraging richting Nijmegen bedraagt een half uur. Aan de andere kant (naar Maasbracht) heb je 20 minuten extra reistijd.

Update 15:06 uur

We zijn klaar met de spoedreparatie. In beide richtingen is de rijstrook weer open. Dit is de laatste update.