Nieuws

A73 dicht bij Boxmeer na ongeval met vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident gebeurde donderdagmiddag omstreeks 13:45 uur. Weggebruikers die richting Venlo gaan kunnen vanaf knooppunt Ewijk omrijden via de A50, A2 en A67. Bij het ongeval is onder meer een vrachtwagen betrokken.

Update 14:12 uur

Het onderzoeksteam van de politie is onderweg naar het incident. Zij gaan onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Tekst gaat verder onder de foto

Verkeer richting Venlo kan vanaf knooppunt Ewijk omrijden via de A50, A2 en A67.

Update 14:38 uur

Tekst gaat verder onder de tweet

Update 14:45 uur

Het ingesloten verkeer gaat via één rijstrook langs het ongeval. Daarna start de politie met het onderzoek. Vervolgens voeren we bergingswerkzaamheden uit en herstellen we de vangrail.

We verwachten dat de afhandeling tot ongeveer 21:00 uur duurt.

Tekst gaat verder onder de foto

ongeval A73 Boxmeer

Update 16:02 uur

De afhandeling is in volle gang. Zo is de politie druk bezig met het onderzoek. Weggebruikers richting Maasbracht komen vanaf knooppunt Rijkevoort in de file. Tot Boxmeer heb je 20 minuten vertraging.

Ga je die kant op? Dan adviseren we om de omleiding te volgen vanaf knooppunt Ewijk.

Update 18:44 uur

We zijn begonnen met bergingswerkzaamheden. Ook maken we de weg schoon en gaan we de vangrail herstellen. Deze is door het incident beschadigd geraakt. Inmiddels staat er geen file meer voor afrit Boxmeer.

Update 19:25 uur

Het politieonderzoek op de snelweg is klaar en de betrokken bestelbus staat op het bergingsvoertuig. We zijn nu bezig om de vrachtwagen te takelen en om de weg schoon te maken. Daarna komen de wegwerkers in actie voor een spoedreparatie aan de vangrail.

Update 19:49 uur

Er is weer een rijstrook open. Weggebruikers kunnen weer via de A73 bij Boxmeer richting Maasbracht rijden. De omleiding vanaf knooppunt Ewijk is dan ook ingetrokken.

Update 21:16 uur

De vangrail wordt momenteel hersteld. Daarna geven we de rechterrijstrook ook vrij. Je hebt momenteel geen vertraging meer richting Maasbracht. Dit is de laatste update.