Nieuws

Weekend: werkzaamheden op de A73

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Daarnaast werken we van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus tussen 20.00 uur en 10.00 uur aan de A73 tussen Venlo-West en Venlo-Zuid. Daarvoor moeten we de rijbaan afsluiten richting het zuiden. Op beide plaatsen voeren we onderhoud uit aan het asfalt zodat het wegdek er weer netjes bij ligt en weer jaren mee kan.

Regulier onderhoud Roertunnel en Swalmentunnel

Ook gaan we aan de slag tussen Roermond-Oost en Linne. We voeren namelijk werkzaamheden aan de Roertunnel uit. Tot zaterdagochtend 29 augustus 06.00 uur is de weg hier dicht richting Maastricht.

Aan de andere kant (richting Nijmegen) voeren we ook werkzaamheden uit aan de Roertunnel. De weg is dan tot zaterdagochtend 29 augustus 06.00 uur afgesloten tussen het knooppunt Vonderen en Roermond-Oost.

Door werkzaamheden aan de Swalmentunnel is de weg in noordelijke richting (naar Nijmegen) dicht tussen Roermond en Beesel tot zaterdagochtend 29 augustus 06.00 uur. In zuidelijke richting kunnen weggebruikers geen gebruik maken van de weg tot maandagmorgen 05.00 uur. Dit heeft ook te maken met asfalteringswerkzaamheden op het traject.

Beeld: wegafsluiting bij de Roertunnel in de richting van Nijmegen

Omleiding

Wil je tijdens de werkzaamheden vanuit Nijmegen naar Maastricht of Roermond, dan rijd je om via de westkant. Kies dan bij het knooppunt Zaarderheiken voor de A67 richting Eindhoven. Bij knooppunt Leenderheide kun je dan over de A2 naar Maastricht.

Een tweede optie is over de A73 te rijden tot het knooppunt Rijkevoort. Daar de A77 richting Duitsland op. Via de Duitse BAB 57, BAB 46 en de N297 kan je naar de oprit Born van de A2 rijden om vervolgens je weg te vervolgen richting Maastricht.

In de periode van vrijdag 28 augustus 20.00 tot zaterdag 29 augustus 22.00 uur en van zondag 30 augustus 08.00 uur tot maandag 31 augustus 05.00 uur kan je ook voor de derde optie kiezen. Je rijdt dan vanuit Nijmegen over de A50 richting Eindhoven om bij het knooppunt Leenderheide verder over de A2 naar Maastricht te rijden.

De laatste omleidingsroute is niet het hele weekend mogelijk. In de nacht van 29 op 30 augustus plaatst de gemeente Eindhoven een nieuwe fietsbrug over de A2/N2. Deze werkzaamheden hebben invloed op deze omleidingsroute. Om die reden is de omleiding via de A50 naar A2 ter hoogte van Eindhoven niet het hele weekend inzetbaar. Naast het plaatsen van de fietsbrug voeren we tijdens de nachten aan de A2 nog meer werkzaamheden uit.

Extra reistijd

Doordat je moet omrijden moet je rekening houden met een langere reistijd. Deze kan oplopen tot 30 minuten. Om de juiste omleiding te kiezen check je voor vertrek de actuele verkeerssituatie.