Nieuws

A9 bij knooppunt Raasdorp dicht door ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op zondagmiddag rond 12:45 uur gebeurde op het knooppunt een ongeluk, waarbij de vangrail in de middenberm en buitenberm beschadigd zijn geraakt. Daarom zijn zowel de hoofdrijbaan als de parallelbaan dicht. De politie doet onderzoek naar het ongeluk. Verkeer wordt vanaf knooppunt Raasdorp omgeleid via de A5. Bij de afrit Hoofddorp-Zuid kan gekeerd worden.

Update 13:50 uur

Ingesloten verkeer wordt weggeleid. De file achter het ongeluk neemt toe; bij knooppunt Rottepolderplein begint het verkeer langzaam te rijden. Vanaf Uitgeest is daarom een omleiding ingesteld via de N8, A8, A10 en A4.

Tekst gaat verder onder de foto.

Op de A9 wordt verkeer weggeleid.

Update 14:15 uur

Op de A5 richting Hoofddorp staat een file door verkeer dat de omleiding via die snelweg volgt. Ook op de A9 rijdt het verkeer nog langzaam. Weggebruikers richting Utrecht worden dan ook nog geadviseerd om vanaf Uitgeest de omleiding te volgen.

Update 15:30 uur

Het politieonderzoek is afgerond. Het wegdek wordt op dit moment schoongemaakt met een ZOAB-Cleaner. Wat dat is en wat een ZOAB-cleaner precies doet, kun je hier zien.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het wegdek op de A9 wordt schoongemaakt.

Update 16:16 uur

De auto is geborgen en de herstelwerkzaamheden aan de vangrail zijn begonnen. De ZOAB-cleaner maakt ondertussen de parallelbaan schoon.

Tekst gaat verder onder de foto.

De vangrail op de A9 wordt gerepareerd.

Update 16:49 uur

Op de parallelbaan zijn beide rijstroken weer beschikbaar. Op de hoofdrijbaan is weer één rijstrook beschikbaar.

Update 17:53 uur

Er staat momenteel nog een kleine file van 2 kilometer op de A9. Als de laatste herstelwerkzaamheden zijn afgerond, wordt de weg weer helemaal vrijgegeven. Dit was de laatste update.