Nieuws

A9 dicht bij Schipholbrug door ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval ontstond woensdagochtend vroeg tussen twee vrachtwagens. Een van de vrachtwagens lekte diesel. De brandweer is ter plaatse geweest om de diesellekkage te stoppen.

Omleiding

Verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via Amsterdam over de A4, A10 en A2.

Update 6:38 uur

De bergingswerkzaamheden zijn begonnen. Gezien de schade aan één van de betrokken vrachtwagens kan dit enige tijd in beslag nemen.

Update 6:57 uur

De weg is weer voor een klein deel geopend, namelijk tussen knooppunt Badhoevedorp en Aalsmeer. Bij Aalsmeer moet het verkeer de afrit nemen en kan er bij de oprit weer op.

Update 7:02 uur

De afhandeling van het ongeluk neemt flink wat tijd in beslag. We verwachten dat de weg rond 9:00 uur weer open is. 

Update 7:35 uur

Er is een kraanwagen onderweg om de vrachtwagen te tillen. Daarnaast staat er op dit moment helaas file op de A9 richting Amstelveen tussen knooppunt Badhoevedorp en Aalsmeer door het ongeluk. Verkeer moet bij Aalsmeer de afrit nemen.

Update 8:13 uur

De berging zit helaas niet mee. De weg blijft nog zeker tot 10.00 uur dicht.

Update 9:17 uur

De berging is afgerond en op dit moment wordt het wegdek gereinigd. We hopen dat de weg binnen 45 minuten weer open kan.

A9 dicht bij Schipholbrug door ongeval.

Update 10:31 uur

De schoonmaakploeg (voor het reinigen van het wegdek) is zojuist vertrokken. De weg is naar verwachting niet heel lang meer dicht.

Update 10:40 uur

We zien de eerste auto's en vrachtwagens weer rijden over de A9 richting Amstelveen. De weg is namelijk net vrijgegeven voor het verkeer.

De A9 is weer vrijgegeven voor het verkeer.