Nieuws

A9 richting Alkmaar dicht door ongelukken

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het eerste ongeluk gebeurde even na 12:30 uur. Bij dat ongeluk is zowel een auto met aanhanger als een vrachtwagen geschaard. De vrachtwagen lekt ook diesel en olie.

De brandweer is aanwezig om te voorkomen dat de diesel en olie de berm in loopt. Een berger staat klaar om de vrachtwagen te bergen. De gehele afhandeling gaat nog tot 17:00 uur duren. 

Tekst gaat verder onder de foto

Bij het ongeluk is zowel een auto met aanhanger als een vrachtwagen geschaard. De vrachtwagen lekt ook diesel en olie.

Updates

Om 13:15 uur gebeurde eveneens richting Alkmaar een ongeluk. Hier zijn twee vrachtwagens bij betrokken. Hierdoor is de weg dicht vanaf het knooppunt Rottepolderplein, de politie houdt het verkeer vanaf de A200 tegen. Hoe lang de afhandeling van dit ongeluk gaat duren is nog niet bekend. 

Tekst gaat verder onder de foto

Bij dat ongeluk is zowel een auto met aanhanger als een vrachtwagen geschaard. De vrachtwagen lekt ook diesel en olie.

Update 14:28 uur

Er is een tankauto bij het ongeval bij Beverwijk om de tank van de vrachtwagen leeg te pompen. 

Update 14:52 uur

Bij het ongeluk bij Haarlemmerliede is een ZOAB-cleaner ter plaatse om het wegdek te reinigen. 

Update 16:52 uur

De weg bij Haarlemmerliede is inmiddels weer vrij. Dat betekent ook dat de omleiding vanaf knooppunt Raasdorp komt te vervallen. Verkeer richting Alkmaar kan nu via de A22 door de Velsertunnel. 

Update 17:02 uur

We verwachten nog ongeveer een uur bezig te zijn met het incident bij Beverwijk. De A9 is daarna dus weer helemaal open. Vanavond om 21:00 uur sluiten we dan wel weer een rijstrook ter hoogte van Beverwijk, omdat we de berm moeten herstellen. 

Update 18:33 uur

Helaas duurt de afhandeling van het ongeluk bij Beverwijk langer dan verwacht. We moeten namelijk ook het wegdek nog repareren én gelekte brandstof opruimen. We zijn nog wel een paar uur bezig. 

Update 19:30 uur

We zijn zo goed als klaar op de A9. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht vanwege de herstelwerkzaamheden aan de berm, maar dat gaat niet al te lang meer duren. Dit is de laatste update.