Nieuws

A9 dicht na meerdere ongevallen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het eerste ongeval gebeurde rond 18:45 uur. Hiervoor waren de rechterrijstrook en de spitsstrook afgesloten. Tegen 19:15 uur vond een kilometer verderop nog een ongeval plaats. Om de hulpdiensten voldoende ruimte te kunnen bieden is de weg afgesloten.

Verkeer wordt momenteel vanaf knooppunt Beverwijk omgeleid via Haarlem over de A22 en N208. In verband met de afsluiting is op de A22 richting het zuiden toerit IJmuiden ook dichtgezet. 

Update 19:58 uur:

Momenteel wordt het ingesloten verkeer via de linkerrijstrook weggeleid. Daarna kan begonnen worden met de bergingswerkzaamheden en het reinigen van het wegdek.

Update 20:30 uur:

Inmiddels is over het gehele traject de linkerrijstrook vrijgemaakt. Er staat nog wel wat file, maar omdat de vertraging gering is zijn alle omleidingen ingetrokken. Ook de toerit bij IJmuiden is weer beschikbaar. De bergingswerkzaamheden zijn in nu volle gang. Daarna zal het asfalt nog gereinigd moeten worden voor we de weg weer vrij kunnen geven.

Update 21:02 uur:

De weg is gereinigd en de laatste kegels worden van de weg gehaald. De A9 is weer helemaal vrij. Dit was de laatste update.

ongeval a9

Beelden van het eerste ongeval op de A9