Nieuws

Afsluitingen april en mei 2023 Heinenoordtunnel (A29)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Sinds februari is de Heinenoordtunnel regelmatig in de weekenden en nachten afgesloten geweest in één rijrichting. Eind april begin mei, tijdens de meivakantie, is de tunnel voor langere tijd, ook op doordeweekse dagen, en in beide rijrichtingen afgesloten.

Ondanks dat het vakantie is en er dus minder woon-werkverkeer op de weg zit, moet je toch rekening houden met extra drukte en extra reistijd. Dus, heb je de mogelijkheid om anders te reizen? Vermijd files door buiten de spits te reizen, werk zoveel mogelijk thuis of reis met de fiets of het openbaar vervoer.

Ga je wel de weg op? Houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd, die in de spits kan oplopen tot een uur, en check voor je vertrekt de actuele verkeerssituatie

Afsluitingen april en mei

In de maanden april en mei is de Heinenoordtunnel ook enkele doordeweekse dagen afgesloten. In de meivakantie is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Hieronder lees je de afsluitingen per dag en per rijrichting:

  • woensdag 12 april 22.00 uur tot donderdag 13 april 05.00 uur richting Rotterdam
  • donderdag 13 april 22.00 uur tot vrijdag 14 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • vrijdag 21 april 22.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur in beide rijrichtingen
  • vrijdag 19 mei 22.00 uur tot maandag 22 mei 05.00 uur richting Bergen op Zoom

Hoe leiden we je om tijdens de werkzaamheden?

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17 en andersom. Lokaal verkeer kan via de Haringvlietbrug richting het zuiden of via de N217 naar het noorden. Om de hinder te kunnen beperken is het advies aan de weggebruikers om, als dat mogelijk is, hun reisgedrag aan te passen.

Het openbaar vervoer blijft rijden en fietsen wordt gestimuleerd. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Hoe kun je de hinder voor jezelf en anderen beperken?

Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de omleidings- en adviesroutes. Daarnaast treffen we maatregelen om het verkeer te kunnen laten om- en doorrijden. Zelf kun je ook de hinder voor jezelf en anderen beperken en files vermijden door altijd goed voorbereid op pad te gaan:

  • Check voor vertrek de data van de afsluitingen op de website en de actuele verkeersinformatie.
  • Reis indien mogelijk op een andere manier. Bijvoorbeeld met de bus of fiets in plaats van de auto. De buis voor (brom)fietsers van de Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar. En de bussen blijven rijden volgens dienstregeling en tijdens de afsluitingen in beide rijrichtingen rijden er pendelbussen tegen een aantrekkelijk tarief met een directe verbinding tussen busstation Heinenoord en de stations Rotterdam Zuidplein, Lombardijen en Barendrecht. In- en uitchecken kan met een OV-chipkaart of je betaalpas.
  • Werk thuis indien mogelijk.
  • Reis je wel naar je werk, reis dan als het kan buiten de spitsen en reis samen met een collega/collega’s als dat mogelijk is.

Lees hier verder wat je kunt doen en wat wij doen om de hinder te beperken.