Nieuws

LIVEBLOG: Drukke donderdagavondspits vanwege paasweekend en regen (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Ga je de weg op? Check dan voor vertrek je route. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Update 19:29 uur

Inmiddels is de fileteller teruggelopen tot onder de 100 kilometer. Op het hoogtepunt vandaag stond er maar liefst 933 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Daarmee is het één van de drukste spitsen van de afgelopen jaren. In 2022 kwamen we niet verder dan 740. Vandaag zaten we daar dus bijna 200 kilometer boven. Dit kwam vooral door het slechte weer in combinatie met het extra vakantieverkeer rond de paasdagen.

Omdat de grootste drukte voorbij is sluiten we dit liveblog. De laatste files van de dag vind je hier.

Update 18:46 uur

Rond 's-Hertogenbosch is het nog behoorlijk druk vanwege het ongeval op de A2 bij Kerkdriel. De weg is inmiddels weer vrij, maar de vertraging is nog behoorlijk. Ook op de A59 merk je de nasleep van het ongeval.

Het totaal aantal kilometers is inmiddels teruggezakt tot onder de 300 kilometer file. De drukte neemt inmiddels dus snel af. Toch rijdt het op meerdere plekken nog langzaam. Controleer dus voor vertrek de verkeersinformatie als je nog de weg op gaat.

Update 18:29 uur

Op het hoogtepunt stond vandaag 933 kilometer file op de rijkswegen. Dat was om 17:34 uur. Daarmee was het een zeer drukke spits. Inmiddels neemt het aantal files af en zitten we op 405 kilometer. Bekijk hier het overzicht.

Update 18:14 uur

Het is nog steeds erg druk op de weg, maar het aantal kilometer file neemt geleidelijk aan af. Door incidenten heb je op deze wegen vertraging:

  • A1 naar Amersfoort: ongeval bij knooppunt Diemen (twee rijstroken dicht en 40 minuten vertraging).
  • A2 naar Utrecht: ongeval bij Kerkdriel (rijstrook dicht en 65 minuten vertraging).
  • A7 naar Hoorn: ongeval bij Avenhorn (rijstrook dicht en 25 minuten vertraging).
  • A15 naar Europoort: onwelwording bij knooppunt Benelux (twee rijstroken minder en 20 minuten vertraging).
  • A50 naar Arnhem: pechgeval bij Schaarsbergen (rijstrook dicht en 50 minuten vertraging).

Tekst gaat verder onder de foto.

A2

Foto: ongeval op de A2 bij Kerkdriel.

Update 17:46 uur

De Ketheltunnel is weer gefaseerd vrijgegeven in beide richtingen. Eerst ging de tunnel vanuit Den Haag richting Rotterdam open. Rond 17:40 uur is ook de weg naar de hofstad weer open gegaan (zie update van 16:44 uur).

Tekst gaat verder onder de foto.

tunnel is vrij

Foto: de tunnel is weer vrijgegeven.

Update 17:36 uur

In het noorden van het land staan momenteel de minste files, toch dienen weggebruikers op de A7 richting de Afsluitdijk rekening te houden met vertraging. De weg is namelijk dicht tussen Sneek en Bolsward. We leiden weggebruikers vanaf knooppunt Joure om via Leeuwarden.

De afhandeling duurt tot in de loop van de avond. Zo gaat de politie onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Tekst gaat verder onder de foto.

omleiding a7

Foto: omleidingsroute richting de Afsluitdijk.

Update 17:17 uur

Op de A10 heb je ruim een half uur vertraging. Er zijn namelijk twee rijstroken dicht bij Amsterdam-Rivierenbuurt. Dit komt door een ongeval, in de richting van knooppunt De Nieuwe Meer. Verder heb je momenteel op deze wegen de meeste vertraging:

  • A20 naar Hoek van Holland: tussen de knooppunten Gouwe en Kleinpolderplein (19 kilometer, een uur vertraging).
  • A16 naar Rotterdam: tussen Zwijndrecht en knooppunt Terbregseplein (18 kilometer, 90 minuten vertraging).
  • A27 naar Gorinchem: tussen Bilthoven en Nieuwegein (18 kilometer, 70 minuten vertraging).
  • A27 naar Gorinchem: tussen Breda-Noord en Hank (17 kilometer, een uur vertraging).

Tekst gaat verder onder de foto.

a10 file

Foto: ongeval op de A10.

Update 17:03 uur

Landelijk staat er al meer dan 800 kilometer file op de rijkswegen. Op de foto hieronder zie je op welke plekken het druk is. Hier staat het complete overzicht.

Tekst gaat verder onder de foto.

file-overzicht 6 april

Update 16:55 uur

Ook op andere wegen is het druk, zoals op de A50 richting Arnhem. Bij Schaarsbergen staat een kraanwagen met pech. Je hebt daardoor een rijstrook minder en ruim 40 minuten vertraging.

Tekst gaat verder onder de foto.

kraanwagen met pech op de A50

Update 16:44 uur

Inmiddels zijn we de 740 kilometer file gepasseerd. Hiermee is het de drukste spits van zowel 2022 als 2023.

De Ketheltunnel gaat gefaseerd weer open in beide richtingen. We gaan de afzetting weghalen en daarna kunnen we de weg vrijgeven. Ook het ongeval op de A13 richting Den Haag is afgehandeld (zie update van 16:32 uur).

Update 16:32 uur

Om 16:21 uur werd het avondspitsrecord van dit jaar verbroken. Het oude record werd op dinsdag 7 februari gevestigd. Toen stond er 570 kilometer file. De spits kende toen om 17:32 uur haar hoogtepunt, welke mede werd veroorzaakt door een staking in het streekvervoer.

Vandaag om 16:25 uur passeerde we de 600 kilometer file op de rijkswegen. Daarmee is het tot nu toe met afstand de drukste avondspits van dit jaar.

Update 16:23 uur

We zijn druk bezig met het oplossen van de storing in de Ketheltunnel. Dit gaat nog zeker enkele uren duren (zie update van 16:05 uur).

Op de omleidingsroute, voor het verkeer, richting Den Haag is een ongeval gebeurd (A13). Er zijn twee rijstroken dicht bij Berkel en Rodenrijs en je hebt 40 minuten vertraging. Ga je die kant op? Dan kan je beter omrijden via Utrecht (A20 en A12) óf stel je reis uit.

Update 16:05 uur

Het is druk op de weg. Vooral in de regio Rotterdam hebben weggebruikers veel vertraging. Dit komt onder meer vanwege een dichte Ketheltunnel. Door een storing kunnen er onder meer geen verkeersmaatregelen (zoals een rood kruis) worden geplaatst in de tunnel. Daarom is de A4 gedeeltelijk dicht.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 16:00 uur

Al rond het middaguur begon het drukker te worden op de snelwegen. Zo voerden we op verschillende plekken asfaltreparaties uit, zodat het verkeer veilig kan blijven doorrijden. Weggebruikers op de A10 richting De Nieuwe Meer kwamen in de file. Net als het verkeer op de A12 bij Nootdorp. Inmiddels zijn we daar klaar met herstelwerkzaamheden.