Nieuws

Bijzondere vondst langs A58

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het was geen alledaagse beeld in de verkeerscentrale, een weginspecteur die met de pop onder zijn arm wegliep. De pop stond in het zicht langs de A58 en was in enkele gevallen afleidend voor voorbijrijdende automobilisten. Daarom is het voorwerp weggehaald en naar een steunpunt in de buurt gebracht. De weginspecteur heeft onderweg naar het steunpunt sinds lange tijd weer een bijrijder in zijn auto gehad.

Wat te doen bij een gevonden voorwerp?

Als je op de snelweg rijdt en je ziet een voorwerp liggen, bel dan snel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Wij ondernemen dan meteen actie en sturen er een weginspecteur naartoe. Hierbij is het belangrijk dat de locatie zo nauwkeurig mogelijk wordt doorgegeven. Wij vragen dan de omschrijving en afmeting van het voorwerp, en de locatie van het voorwerp en de plaats op de weg (welke rijstrook). Voor de locatie vragen wij het wegnummer, de richting en de afstandsaanduiding zoals aangegeven op de hectometerpaal. Als een voorwerp op een voor het verkeer gevaarlijke plek ligt, kan 112 gebeld worden. Voor voorwerpen die minder spoed hebben, kun je ook een veilige plek opzoeken en ons een bericht sturen via ons Twitterkanaal.

Zelf iets verloren?

Als je zelf een voorwerp bent verloren, kunnen wij niet nagaan of er iets is gevonden. Daarvoor kun je contact opnemen met de gemeente waar je het voorwerp denkt te zijn verloren.

Bijzondere vondst langs de A58.