Nieuws

Boerenprotesten? Ga goed voorbereid op pad

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het is op dit moment onzeker of er morgen ook acties op of langs de weg plaats gaan vinden die voor overlast kunnen zorgen.

Eerder vandaag riep minister Harbers nog op om te stoppen met het blokkeren van snelwegen. “Iedereen heeft het recht op demonstreren, maar acties op onze wegen brengen de verkeersveiligheid in gevaar. Dit heeft al tot slachtoffers geleid, dus een dringende oproep om daarmee te stoppen!” aldus de minister.

Als je morgen de weg op gaat doe je er goed aan om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Hier vind je alle actuele vertragingstijden en ingestelde omleidingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Mocht je op de snelweg rijden en toch landbouwvoertuigen tegenkomen? Wees dan extra alert. Het grote snelheidsverschil tussen personenauto’s en tractoren kan gevaarlijke situaties opleveren. Pas daarom je snelheid aan.

Daarnaast wordt het morgen erg warm. Neem daarom voldoende flesjes koud water mee als je de weg op gaat. Zo ben je goed voorbereid voor het geval je toch onverhoopt ergens vast komt te staan.

Flesje water bij auto