Nieuws

Code rood in Limburg, A79 opnieuw dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In verband met de zware neerslag is de A79 opnieuw dicht. Tussen Hulsberg en Heerlen is geen verkeer mogelijk vanwege water op de weg. Vanaf knooppunt Kruisdonk kun je omrijden via de A2 en de A76. We hebben nog geen indicatie hoelang dit aanhoudt.

Het KNMI verwacht ook de komende 24 uur hevige regenval in Zuid-Limburg. Het verkeer moet rekening houden met verraderlijke omstandigheden. Aan het begin van de avond heeft het KNMI code oranje gewijzigd naar code rood. 

Werkzaamheden

Door geplande werkzaamheden is de weg richting Maastricht afgesloten tussen Voerendaal en Hulsberg. De werkzaamheden tussen Voerendaal en Hulsberg duren nog tot 8 augustus. Lees hier meer over deze afsluiting.

Actuele situatie

In dit artikel en op ons twitterkanaal houden we je op de hoogte van de actuele situatie op de weg.

Update 10:22 uur

Stevige buien zorgen opnieuw voor wateroverlast. Daarom is op knooppunt Kunderberg de verbindingsweg van de A79 vanuit Maastricht naar de A76 richting Aken afgesloten. Verkeer richting Duitsland kan de A76 richting Eindhoven volgen tot afrit Heerlen-Noord en vanaf daar via de N281 de weg naar Aken vervolgen.

Update 14:25 uur

Ook in Gelderland en Noord-Brabant kan het later vanmiddag en in de avond flink gaan regenen. Het KNMI geeft vanaf 16:00 uur code geel af voor deze gebieden.

Update 16:04 uur

De snelweg is nog steeds afgesloten. Hieronder zie je het beeld ter hoogte van de A79.

(Updates gaan door onder de foto)

A79 deels afgesloten

Foto: Paul van Baardwijk (Studio Retouched)

Update 17:53 uur

Niet alleen op de A79 ligt water op de weg, ook op de A76 is dat het geval. Daardoor is de A76 dicht vanaf de grens tot Simpelveld.

Update 17:57 uur

Het KNMI heeft zojuist code oranje veranderd naar code rood vanwege zware regenval en grote wateroverlast in Zuid-Limburg. Daar wordt vanavond en vannacht opnieuw veel regen verwacht. Er kan nog 30 tot 50 millimeter bij vallen.

Update 19:49 uur

Code geel is inmiddels ingetrokken voor de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Wel is het in Groningen en Drenthe nog oppassen geblazen. Daar kan in korte tijd veel regen vallen. Het KNMI heeft daarom voor deze provincies code geel afgegeven. Ga je daar de weg op? Wees dan extra alert. Lees hier wat je wel én niet moet doen, als je onderweg terechtkomt in een regenbui.

Het weer in Nederland.

Update 6:10 uur (donderdag)

Code rood is ingetrokken voor de provincie Limburg en omgezet naar code geel. De A79 is op het moment nog dicht in verband met wateroverlast. Via het Twitterkanaal @rwsverkeersinfo en ons artikel over code geel houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.