Nieuws

Storm Eunice: houd vrijdag rekening met (zeer) gevaarlijke rijomstandigheden

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanwege de storm verwachten we dat het verkeer op de weg veel hinder zal ondervinden, zeker in de loop van de vrijdagmiddag en de vrijdagavondspits. We raden aan om alert te zijn en rekening te houden met extra reistijd. Lokaal worden windstoten tot 120 km/u en in de kustprovincies zelfs tot 130 km/u of hoger verwacht.

Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Ga goed voorbereid op weg

We raden weggebruikers aan de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen. Met name automobilisten met een aanhanger en het vrachtverkeer wordt geadviseerd extra alert te zijn. Vooral lege vrachtwagens kunnen veel hinder ondervinden.

Ook automobilisten die vanwege de voorjaarsvakantie vanuit de noordelijke provincies, in de avond en nacht, richting de wintersportgebieden vertrekken moeten rekening houden met het stormachtige weer, zeker auto’s met dakkoffers.

Wat doet Rijkswaterstaat?

We houden de situatie nauwlettend in de gaten met extra bemensing in de verkeerscentrales en weginspecteurs op de weg. Daarnaast worden op windgevoelige locaties, zoals de Van Brienenoordbrug, Haringvlietbrug en de Moerdijkbrug extra zware bergers stand-by gezet om eventueel gestrande vrachtwagens snel te bergen.

Om 15:00 wordt bij de N57 de Oosterscheldekering afgesloten voor verkeer. Er is een lokale omleiding ingesteld.

Corde rood

Foto: KNMI geeft code oranje af