Nieuws

Coentunnel richting Zaanstad dicht door ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeluk gebeurde omstreeks 15:15 uur in de rechtertunnelbuis. Het verkeer dat al in de tunnel stond is er over de linkerrijstrook langs geleid. Omdat er ook sprake was van diesellekkage werden in eerste instantie de beide tunnelbuizen afgesloten. Pas nadat de brandweer de situatie veilig genoeg vond, is de linkertunnelbuis vrijgegeven. 

Verkeer vanaf de A5 kan zijn weg vervolgen. Het verkeer dat voor de rechtertunnelbuis vast stond wordt nu weggeleid. Het overige verkeer dat vanaf de A4 naar Zaanstad wil, kan vanaf het knooppunt de Nieuwe Meer beter omrijden over de A10 Zuid, Oost en Noord.

Omdat er veel schade aan de tunnel is ontstaan verwachten we dat de afsluiting nog tot vanavond 21:00 uur zal gaan duren.

Update 17:15 uur

Zojuist is de laatste auto die voor de Coentunnel stond weggeleid. Het verkeer dat nu nog vanaf het knooppunt De Nieuwe Meer de A10 West oprijdt, wordt ter hoogte van de afrit Amsterdam-Sloterdijk via de wisselbuis gestuurd. Kom je vanaf de A5, dan kan je niet richting de A10 Noord. Beste optie is om dan bij het knooppunt Raasdorp via de A9 en de A4 naar de Ring Zuid te rijden.

Update 17:40 uur

Door de aanrijding is er dusdanig veel schade aan de tunnel ontstaan dat directe reparatie noodzakelijk is. We verwachten daar de hele nacht mee bezig te zijn. Voor nu is de schatting dat de rechtertunnelbuis pas morgenochtend rond 5:00 uur weer gebruikt kan worden.

Update 00:30 uur

Er is hard gewerkt in de Coentunnel. Om 00:30 vannacht is de tunnel weer vrijgegeven voor verkeer. Dit was de laatste update.