Nieuws

De A12 bij Zevenaar dicht door ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het incident gebeurde rond 16:30 uur. Het verkeer kon in eerste instantie nog langs het ongeval, maar de weg is inmiddels dichtgezet tussen Zevenaar en Duiven. Zo kunnen hulpdiensten veilig aan het werk. De vertraging richting Arnhem bedraagt momenteel ruim een half uur.

De wegverkeersleider heeft een omleiding ingesteld vanaf Oberhausen (Duitsland). Verkeer kan omrijden via de A40 (D), A57 (D), A77, A73 en de A50. Onderaan in dit artikel zie je de kaart van de omleidingsroute.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeval op de A12 bij Zevenaar


Update 17:03 uur

Naast de brandweer is ook een traumahelikopter aanwezig. Daarnaast zijn er meerdere ambulances naar het incident gekomen.

Tekst gaat verder onder de foto.

traumahelikopter aanwezig bij het ongeluk bij Zevenaar


Update 17:07 uur

Het verkeer kan vanaf Duitsland omrijden richting Arnhem. Zij volgen hiervoor onderstaande route.

Tekst gaat verder onder de foto.

Omleiding via de A40, A57, A77, A73 en A50


Update 17:13 uur

In de richting van de Duitse grens is inmiddels een kijkersfile ontstaan. Vanaf Arnhem-Noord heb je zo'n 45 minuten vertraging.

Update 17:18 uur

De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. In deze video geven we meer informatie over een politieonderzoek.

Tekst gaat verder onder de video.


Update 17:51 uur

Er is weer een rijstrook vrijgegeven. We zijn nu bezig met het bergen van de betrokken vrachtwagen. Houd in beide richtingen rekening met file.

Er is weer een rijstrook open op de A12


Update 18:38 uur

We zijn klaar met het bergen van de vrachtwagen. De weg is eerder dan verwacht weer vrijgegeven. Dit was de laatste update.