Nieuws

De groei van verkeersdrukte stabiliseert

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De files die er nu staan, worden voornamelijk veroorzaakt door afgesloten rijstroken bij de afhandeling van een ongeval of pechgeval. Ook zien we dat de files die door incidenten ontstaan langer zijn in lengte en duur.

Regionale verschillen

Over de gehele dag genomen rijdt er nog maar 10% minder verkeer op de snelwegen. Ook zijn er duidelijk regionale verschillen waar te nemen. De verkeersintensiteit is in de noordelijke provincies, de provincie Zeeland en de provincie Zuid-Holland weer op het oude niveau. Ook de verkeersdrukte tijdens weekenden is fors toegenomen, maar daar zien we nog steeds een kwart minder verkeer dan voor de coronamaatregelen.

Rustigste week

De week van 23 tot en met 29 maart was de meest rustige. Tijdens de ochtend- en avondspits zagen we op sommige trajecten een afname van wel 60%. Na deze periode zagen we het elke week weer wat drukker worden. Zo zitten we tussen de spitsen nagenoeg weer op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis, terwijl het tijdens de spitsuren nog altijd een stuk rustiger is. Tijdens de ochtendspits zien we nog altijd een afname van 20%.