Nieuws

Dertien weken ernstige hinder verwacht rondom Julianaplein

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het knooppunt Julianaplein wordt helemaal vernieuwd. In 2024 zal verkeer over een ongelijkvloerse kruising rijden en zijn de verkeerslichten verdwenen. Een megaklus en om verkeer tijdens de werkzaamheden door te laten stromen, wordt aan de zuidkant van het knooppunt een tijdelijke kruising gebouwd. Zo rijdt verkeer via het tijdelijke knooppunt langs de werkzaamheden van het nieuwe Julianaplein.

Omleidingen en verkeershinder

De bouw van het tijdelijke kruispunt, dat wordt aangesloten op de bestaande wegen, A7/N7 en A28, duurt 13 weken. Er worden onder meer verkeerslichten geplaatst en er zal een brug worden aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer onder meer omgeleid via de N46 en N370. Hier kun je meer lezen over de omleidingen.

Tussen 11 februari en 9 mei moeten weggebruikers rekening houden met ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op andere wegen in en rond de stad.

Pas je reisgedrag aan

We adviseren weggebruikers om – waar mogelijk – tussen februari en mei hun reisgedrag aan te passen. Werk thuis, als dat kan of probeer de fiets te pakken of maak gebruik van het openbaar vervoer. Lukt dit niet, reis dan via een P+R of buiten de spits. Het is ook verstandig om voor vertrek de actuele situatie te checken zodat je niet onnodig in de file terecht komt.