Nieuws

Donderdag drukkere spitsen door regen en wind

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het KNMI verwacht tussen de 8 en 18 millimeter aan neerslag donderdag. Daarnaast heeft het weerinstituut code geel afgegeven tijdens de ochtend voor de kustprovincies voor zware windstoten van 75 tot 90 km/u uit een zuidwestelijke richting. Door de combinatie van (zware) regenval en windstoten kunnen langere files ontstaan.

Effect regen op spits

Tijdens het rijden in regenachtige omstandigheden, houden automobilisten namelijk meer afstand. Dat is goed voor de veiligheid, maar er past wel minder verkeer op de weg. Dit kan ervoor zorgen dat er eerder en langere files ontstaan, die extra hinder opleveren. Gemiddeld is de spitspiek op een donderdag gedurende de ochtendspits zo’n 375 kilometer en in de avondspits zo’n 450 kilometer. Regenachtige omstandigheden zorgden er in de laatste drie maanden van vorig jaar voor dat die spitsen fors drukker waren, met op 3 november zelfs een spitspiek in de avond van 708 kilometer.

Rijden onder stormachtige omstandigheden

Kun je morgen thuiswerken? Dan doe je er goed aan om niet tijdens de spits de weg op te gaan. Doe je dit wel, houd er dan rekening mee dat de rijomstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn. Bij harde regenval is het belangrijk dat je je snelheid matigt en voldoende afstand houdt op je voorligger. Als je liever niet door de regen rijdt, stop dan op een veilige plek zoals een verzorgingsplaats of tankstation. In dit artikel geven we je meer tips over rijden onder stormachtige omstandigheden.

24/7 monitoring doorstroming op de weg

Via onze weginspecteurs en vanuit de verkeerscentrales houden we de situatie op de weg 24/7 nauwlettend in de gaten en grijpen direct in als er iets op de weg gebeurt. Vanzelfsprekend vanwege de veiligheid, maar ook om de hinder die bij een ongeval of pechgeval kan ontstaan zoveel mogelijk te beperken. Ga je de weg op? Bekijk dan voor vertrek de weersverwachting en de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook via ons Twitterkanaal houden we je uiteraard op de hoogte.