Nieuws

Donderdag extra drukte verwacht door storm Ciarán

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De windstoten kunnen (zeer) krachtig zijn. De weerswaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, met uitzondering van het (noord)oosten. Op veel plekken kunnen windstoten voorkomen van 75-90 km/uur. In de middag en avond kan dit in de kustgebieden oplopen tot 90-100 km/uur.

Extra drukke avondspits verwacht

We verwachten donderdag een zeer zware avondspits. Slechte weersomstandigheden zorgen altijd voor meer files. Zo houden weggebruikers meer afstand tot hun voorligger. Dat is goed voor de veiligheid, maar er past wel minder verkeer op de weg. Dit kan leiden tot langere files.

Daarnaast is afgelopen zondag de wintertijd ingegaan. Voor weggebruikers kan het nog even wennen zijn om in het donker te rijden. Ook dan houden weggebruikers meer afstand.

Eerder deze week zagen we al een drukker verkeersbeeld. Zo stond er dinsdagavond 601 kilometer file op de rijkswegen. Dat is veel meer dan voorgaande weken.

Reis buiten de spits als dat mogelijk is

De donderdag kent over het algemeen al een drukke spits. Mede door storm Ciaran en de wintertijd kan het nog drukker worden dan gebruikelijk. We adviseren om buiten de spits te reizen, als dat mogelijk is. Zo is de kans kleiner dat je (veel) vertraging oploopt.

Wees extra alert

Op bruggen, viaducten en fly-overs kun je een extra klap wind verwachten. Daarnaast kunnen door de windstoten bijvoorbeeld takken of voorwerpen op de weg terechtkomen. Wees dan ook extra alert onderweg.

Lege vrachtwagens, motorrijders en voertuigen met aanhanger ondervinden mogelijk extra hinder door de wind. In dit artikel vind je tips om veilig de weg op te gaan.

24/7 monitoring doorstroming op de weg

Via onze weginspecteurs en vanuit de verkeerscentrales houden we de situatie op de weg 24/7 nauwlettend in de gaten. We grijpen direct in als er iets op de weg gebeurt. Vanzelfsprekend vanwege de veiligheid, maar ook om de hinder, die bij een ongeval of pechgeval kan ontstaan, zoveel mogelijk te beperken.

Houd sowieso de actuele weer- en verkeersinformatie in de gaten. Ook via ons X-kanaal houden we je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie.