Nieuws

Donderdagochtend drukker: winters weer en staking OV-bedrijven

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanaf woensdagavond tot en met donderdagochtend is er in grote delen van het land kans op plaatselijke gladheid door hagel- en sneeuwbuien. Na de buien is er kans op bevriezing door van natte weggedeelten. Waar nodig, strooien we. Het KNMI geeft vanaf woensdagavond tot de loop van donderdagochtend voor een groot deel van het land code geel af.

De combinatie tussen de winterse buien en mogelijke gladheid, kunnen ervoor zorgen dat het nog drukker wordt op de weg dan het gebruikelijk al is op een donderdagochtend. Daarnaast staakt het personeel van regionale OV-bedrijven donderdag en vrijdag, wat er ook toe kan leiden dat het drukker wordt op de weg.

Rijden onder winterse omstandigheden

Als je de weg op gaat, dan is het belangrijk om je rijstijl aan te passen aan de omstandigheden door bijvoorbeeld voldoende afstand te houden en tijdens een winterse bui je snelheid te matigen. Zorg ervoor dat je bij gladheid geen abrupte stuurbewegingen maakt en wees extra voorzichtig in bochten en af- en opritten.

Met het oog op de veiligheid van de weggebruiker en de doorstroming van het verkeer, proberen we de gladheid te voorkomen door op tijd te strooien. Onze strooiwagens staan paraat en waar nodig strooien we.

Op onze strooikaart kun je live zien waar deze strooiwagens rijden, waar gestrooid is (afgelopen 6 uur) en wat de wegdektemperaturen zijn. Maar ondanks het feit dat we zout gestrooid hebben, is voorzichtigheid altijd geboden.

24/7 monitoring doorstroming verkeer

Via onze weginspecteurs en vanuit de verkeerscentrales houden we de situatie op de weg 24/7 nauwlettend in de gaten en grijpen direct in als er iets op de weg gebeurt. Vanzelfsprekend vanwege de veiligheid, maar ook om de hinder die bij een ongeval of pechgeval kan ontstaan zoveel mogelijk te beperken.

Ga je de weg op? Bekijk dan voor vertrek de weersverwachting en de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook via ons Twitterkanaal houden we je uiteraard op de hoogte.