Nieuws

Droom komt uit: trouwe volger én vrachtwagenchauffeur Tonnie krijgt stukje Merwedebrug

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Toen Tonnie las over de inkorting van de brug, twijfelde hij geen moment. Hij stuurde ons een bericht of hij een stukje mocht hebben. Voor wie het nog niet weet: Tonnie is groot fan van de Merwedebrug én een trouwe volger van ons Twitterkanaal @RWSverkeersinfo. Tonnie is altijd erg betrokken bij wat er op de weg gebeurt, met name als het gaat om de Merwedebrug. Hij heeft er zelfs een speciale Facebookpagina aan gewijd, onder zijn privéacccount. Je kan daar alles vinden over de opbouw en het onderhoud van de brug; denk daarbij bijvoorbeeld aan de geschiedenis en afsluitingen.

De aantrekkingskracht

Toen we Tonnie de vraag stelden “Wat trekt je nou zo aan in de Merwedebrug?”, antwoordde hij: “Geen idee. Zijn het de boogjes? Ik weet het zelf ook niet.” Al in zijn schooltijd reed hij eroverheen met de fiets en nu met de vrachtwagen. Zijn passie ontstond toen er haarscheurtjes in de Merwedebrug werden ontdekt. Tonnie is daar foto’s van gaan maken. De haarscheurtjes verdwenen (door inspanning van Rijkswaterstaat), maar de passie bleef.

Iets wat iedereen echt moet weten volgens Tonnie is dat de Merwedebrug naar verwachting in 2030 helemaal is vernieuwd. Het ontwerp is nog niet bekend; maar dat maakt Tonnie niet uit. Hij is nu al van plan om alles rondom het afbreken en opbouwen van de Merwedebrug in beeld te brengen. “Het is een absolute hobby.”

Het moment

Gisteravond heeft Tonnie een stukje van zijn favoriete brug in ontvangst genomen en daarbij was onder andere pers aanwezig. Ook aannemer Andries Takke, projectverantwoordelijke Adri de Groot van Rijkswaterstaat en persvoorlichter Michel de Vos van Rijkswaterstaat waren erbij om het moment te vieren.

Op de vraag of Tonnie nog de make-up in moest, begon hij hard te lachen: “Ik denk het wel ja.” Het stukje Merwedebrug komt bij Tonnie thuis in de vitrinekast te staan met de datum en een foto erbij. Daar ligt ook de passeerpas die hij zo’n 25 jaar geleden nodig had om de Merwedebrug over te mogen met de vrachtwagen, omdat er toen werkzaamheden gaande waren. De verzameling is sinds gisteravond weer een stukje completer.

Merwedebrug Tonnie

Beeld: Tonnie met een stukje van de Merwedebrug in zijn handen