Nieuws

Verkeersdrukte en ongevallen zorgen voor een drukke avondspits

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op knooppunt Oudenrijn ging het rond 15:15 uur mis. Daar gebeurde een ongeval met twee bestelauto’s. Hierdoor kwam olie op het wegdek terecht. Een schoonmaakwagen kwam ter plaatse om het spoor op te ruimen. De situatie zorgde voor veel file rondom Utrecht, waaronder voor de Leidsche Rijntunnel.

Ook op de A4 hadden weggebruikers veel vertraging. Door een ongeval bij Roelofarendsveen liep de extra reistijd op tot ongeveer een uur. Het incident gebeurde rond 17:15 uur. De berger kwam in actie én de ambulance was aanwezig. Het verkeer had ruim een uur een rijstrook minder richting Den Haag.

Bij Wadenoijen (A15) ging het verkeer tijdelijk over de vluchtstrook richting Gorinchem. Dit had ook te maken met een ongeval. Hier waren meerdere voertuigen bij betrokken. Het incident leverde in beide rijrichtingen een flinke file op.

De landelijke kilometerteller liep op naar 556 kilometer file. Daarmee was het tot nu toe de drukste avondspits van het jaar. Op 10 januari hadden we ook een drukke dinsdagavondspits. Toen was er sprake van regen en stond er 522 kilometer file.