Nieuws

Slecht weer zorgt voor zeer drukke dinsdagavondspits

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op de eerste dinsdag na de meivakantie was het al vroeg druk. Rond de klok van 16:00 uur stond er al bijna 300 kilometer file op de rijkswegen. Zo was het onder meer aansluiten aan de westkant van Amsterdam.

Door een technische storing kon de wisselbuis richting Zaandam niet open. Zowel op de A10 als op de A5 hadden weggebruikers ruim 40 minuten vertraging. Tegen de klok van 17:00 uur kon de wisselbuis weer open.

Ook in andere delen van het land was het druk, zoals rondom Utrecht en Rotterdam. Op de A12 richting Den Haag hadden weggebruikers ruim 40 minuten vertraging vanaf Driebergen om 17:45 uur.

Op de A13 richting Rotterdam kwam het verkeer rond dat tijdstip bij knooppunt Ypenburg in de file. De extra reistijd bedroeg een half uur. Op veel plekken in het noordoosten van het land was het minder druk op de rijkswegen.

Eén van de drukste avondspitsen van het jaar

Mede door het slechte weer en enkele incidenten ontstonden tijdens de avondspits veel files. Gisteren waarschuwden we al voor mogelijke drukte. Het hoogtepunt van deze spits was om 17:33 uur, toen stond er 618 kilometer file. Alleen op 6 april was het in de avond drukker van dit jaar. Toen stond er 933 kilometer file.

file

Foto: file op de A58 bij Oirschot