Nieuws

Start pinksterweekend en code geel zorgen voor drukke spits

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De ochtendspits stond vooral in het teken van een dichte Afsluitdijk. Vanwege een storing aan de brug bij Den Oever was dat deel van de A7 vanaf ongeveer 09:30 uur dicht. Halverwege de middag konden we de weg weer vrijgeven.

Code geel uitgebreid

Vanaf dat moment zagen we op andere plekken in Nederland de drukte toenemen. Ook werd code geel uitgebreid van alleen de kustprovincies naar het hele land. Onder meer rond Utrecht (A28, A2) gebeurden meerdere ongelukken. Ook op de A15 richting Ridderkerk ging het mis, net als op de A20 richting Gouda. Doordat er vanwege het pinksterweekend meer verkeer op de snelwegen reed, liepen de files op de meeste plekken sneller op.

Vrachtwagen verliest dak

De directe gevolgen van het weer zagen we op de A58 bij Rilland. Daar moesten we in actie komen nadat het dak van een vrachtwagen was gewaaid. Ook hielden we op de A27 tussen Hagestein en Houten in beide richtingen de spitsstroken dicht vanwege de harde wind en mogelijk gevaar voor slingeren.

Code geel blijft voor de kustprovincies tot zaterdagochtend 06:00 uur gelden. Vanaf wanneer het weeralarm in jouw provincie verandert zie je hier op de site van het KNMI. 

Zelf op pad? Ga goed voorbereid en check hier de actuele verkeersinformatie

Een vrachtwagen verliest zijn dak op de A58. Foto: Weginspecteur ter plaatse