Nieuws

Drukke vrijdagavondspits verwacht door stakingen op het spoor

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Van 24 augustus tot en met 31 augustus reden er ook minder treinen als het gevolg van stakingen. Op dinsdag 30 augustus reden er nauwelijks treinen en waren zowel de ochtend- als de avondspits erg druk. Tijdens de avondspits stond er meer dan 450 kilometer file op de rijkswegen.

Drukke avondspits verwacht

De vrijdagavondspits is doorgaans al druk vanwege de combinatie tussen woon-werkverkeer en mensen die eropuit gaan. Daarnaast heeft het KNMI voor vrijdagmiddag code geel afgegeven voor het zuidwesten van het land vanwege buien met plaatselijk veel regen. We verwachten morgen dan ook een zeer drukke avondspits die mogelijk al rond het middaguur begint. We adviseren weggebruikers om morgen – indien mogelijk – thuis te werken.

Meer stakingen volgende week

Ook volgende week worden regionale stakingen op het spoor verwacht. Als gevolg daarvan kunnen op dinsdag 13 september en donderdag 15 september treinen uitvallen. Dit zijn ook doorgaans drukke dagen op de weg. Kom niet voor verrassingen te staan, check voor vertrek altijd de actuele verkeersinformatie op deze website. Via ons twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.

Artikel NS