Nieuws

Drukke woensdagavondspits verwacht vanwege hemelvaartweekend

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Veel mensen zijn donderdag en vrijdag vrij en zullen er naar verwachting op uittrekken met dit mooie weer. De ervaring leert dat veel mensen al op woensdagmiddag of -avond op pad gaan en daardoor kan het al vroeg druk worden.

Traditioneel is de woensdagavondspits voor Hemelvaartsdag altijd druk. In 2022 zorgde verkeersdrukte zelfs voor één van de drukste spitsen van het jaar met een spitspiek van 695 kilometer.

Drukte in het weekend en wegwerkzaamheden

Ook tijdens Hemelvaartsdag en in het weekend moet je rekening houden met mogelijke verkeersdrukte. Vooral de snelwegen rond recreatiegebieden zoals bossen, plassen en stranden, zullen waarschijnlijk drukker zijn. Weggebruikers die van Rotterdam naar het zuiden willen, moeten rekening houden met een afgesloten Heinenoordtunnel (A29) vanwege renovatiewerkzaamheden.

Op de A4 zijn dit weekend tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Badhoevedorp minder rijstroken beschikbaar vanwege werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd, die vooral tijdens drukke momenten kan oplopen tot 45 minuten. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Via ons Twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.