Nieuws

Drukkere snelwegen door begin zomervakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De afgelopen weken zien we met name op vrijdag tijdens de avondspits al veel meer verkeer op de snelwegen. Houd daar dus rekening mee als je dan naar je vakantiebestemming reist. Maar ook op andere momenten kan het door vakantieverkeer drukker zijn.

Deze zomer meer verkeer op de wegen

Ondanks de versoepelingen is vakantie in eigen land populair. In combinatie met bezoekers uit de ons omringende landen verwachten we deze zomer meer verkeer op de Nederlandse snelwegen.

Drukkere spitsen op vrijdag

De spitsen zijn de laatste tijd op vrijdag aanzienlijk drukker.. Zo stond er op vrijdag 9 juli op het drukste moment 287 kilometer file, het record van dit jaar tot nu toe. We verwachten ook dat er de komende weken op de vrijdagen extra drukte is door de combinatie van woon-werkverkeer en vertrekkend vakantieverkeer.

Je doet er altijd goed aan om voor vertrek de actuele situatie te checken zodat je je reismoment en route daarop kunt aanpassen.

Hinder richting Noord-Hollandse stranden en Schiphol

Bij mooi weer verwachten we vooral meer verkeer richting de stranden, de Veluwe en pretparken. Wie op een mooie dag naar één van de Noord-Hollandse stranden wil moet rekening houden met een langere reistijd aangezien wij werken aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. We raden je dan ook aan om de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen te overwegen. 

Een overzicht van deze afsluitingen en omleidingen kun je nalezen op de website van het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Ook als je vanuit de kop van Noord-Holland naar Schiphol reist, moet je rekening houden met een langere reistijd. Je doet er goed aan om via de N8/A8, de A10 en de A4 naar de luchthaven te reizen.

Ook werkzaamheden elders

Omdat er tijdens de zomerperiode minder spitsverkeer is, plannen we de werkzaamheden vooral in deze periode. Daarmee voorkomen we grote hinder. In een aantal gevallen sluiten we een weg voor langere tijd af zodat we kunnen doorwerken in plaats van de weg meerdere malen een weekend af te moeten sluiten.

Wil je weten waarom we aan de wegen werken en hoe dat in zijn werk gaat? In deze podcast vertellen we je daar alles over. 

snelweg in de zomervakantie

Foto: archief