Nieuws

Drukste ochtendspits van 2021

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De eerste files ontstonden rond 07:00 uur en om kwart voor acht werd de 100 kilometer grens doorbroken. De piek lag rond 09:00 uur met 257 kilometer file. Na 09:00 uur nam het aantal files en de lengte hiervan snel af. Ter vergelijking, in 2019 lag de gemiddelde dinsdagochtendpiek rond de 350 kilometer.

Ongevallen

De meeste vertraging werd veroorzaakt door een ongeval op de A27 bij Lexmond. Richting Utrecht ontstond hierdoor een lange file. Verkeer werd daarom vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15 en de A2. De afhandeling van het ongeval nam het grootste deel van de ochtendspits in beslag. Omdat het ongeval op de A27 in noordelijke richting plaatsvond, had verkeer dat de omleiding voor de werkzaamheden op de A12 volgde geen hinder van dit incident.

Ook op de A28 richting Amersfoort stond een lange file. Tussen Strand Nulde en Nijkerk was de weg dicht vanwege een ongeval met een motorrijder. Verkeer werd hier over de vluchtstrook geleid. Omdat er ook op de A1 file stond, moest het verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek over de A50 en A12 omgeleid worden. Ook dit leverde de nodige vertraging op.

Werkzaamheden A12

De werkzaamheden op de A12 gaven ook hinder. De omleidingsroute naar Den Haag via de A2 en de A4 was het grootste gedeelte van de ochtendspits goed begaanbaar. Op de route richting Rotterdam via de A27 en A15 was het aanzienlijk drukker. Dit leidde tot vertraging.

A27 file Rijkswaterstaat

File op de A27 richting Utrecht