Nieuws

Mede door start herfstvakantie drukste spits van het jaar

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Gisteren waarschuwden we al voor extra drukte op de snelwegen door de start van de herfstvakantie in regio Noord en Midden.

Verspreid door het land

De files stonden verspreid door het land, maar vooral op de A50 was het erg druk. Daar zorgden meerdere ongevallen voor veel vertraging in beide richtingen. Tussen Arnhem en Oss stond aan het einde van de middag ruim 29 kilometer file. Ook op de A12 was de vertraging flink. Door een ongeval tussen Beek en knooppunt Velperbroek liep de file op tot ruim 12 kilometer richting Arnhem.

Zoals bijna in iedere avondspits, zagen we ook vanavond drukte rondom Rotterdam. Dit had te maken met een combinatie van verkeersaanbod en incidenten. Zo gebeurde rond 16:30 uur een ongeval met meerdere voertuigen bij ’s-Gravendeel. Daardoor liep de extra reistijd tussen knooppunt Zonzeel en Dordrecht-Centrum op tot zo’n 30 minuten.

Drukte op vrijdag

Dat het op vrijdag druk is, is geen uitzondering. Vrijdagmiddag- avond springt er laatste tijd uit als drukste moment van de week. Zo lag de spitspiek op 17 september op 377 kilometer tijdens de avondspits.

Files door start herfstvakantie en incidenten

Foto: file op de A27 bij Gorinchem