Nieuws

Drukste ochtendspits van het jaar

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De spits begon in verschillende delen van het land al vroeg. Om 07:15 uur stond er al meer dan 100 kilometer file op de rijkswegen. Anderhalf uur later bereikten we de spitspiek met 310 kilometer. Vooral in de regio Rotterdam was het erg druk.

Ongelukken

Op de wegen rondom Rotterdam was het erg druk vanwege onder meer ongelukken op de A16 richting Terbregseplein en later op de ochtend in de Noordtunnel (A15) richting Ridderkerk. De vertraging op de A15 was erg fors, met meer dan 16 kilometer file richting Rotterdam.

Ook in andere delen van het land ontstonden files door ongelukken en verkeersaanbod, onder meer op de omleidingsroutes van de A12, die tussen Utrecht en Woerden afgesloten is vanwege werkzaamheden. De A4 vanuit Amsterdam naar Den Haag is één van die omleidingsroutes. Rond 07:00 uur gebeurde op de A4 bij Zoeterwoude-Rijndijk een ongeluk. Het verkeer kon via de vluchtstrook passeren, maar de file liep op met een vertraging van meer dan een half uur.

Regen

In verschillende delen van het land hadden automobilisten te maken met regenachtige weersomstandigheden. Voor de provincies Zeeland en Zuid-Holland had het KNMI code geel afgekondigd vanwege de kans op zware windstoten. Rond 09:00 uur werd code geel ingetrokken.