Nieuws

Drukte rond Amsterdam door meerdere incidenten

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 07:20 uur kreeg een vrachtwagen bij Amsterdam-Rivierenbuurt pech op de A10 richting knooppunt Amstel (buitenring). Twee rijstroken zijn afgesloten en dit leidt tot file. Verkeer richting Utrecht en Amersfoort wordt daarom vanaf knp. Badhoevedorp omgeleid via de A4 en A9. Verkeer dat naar Amsterdam moet, kan omrijden via de A9 en A2.

Iets voor 08:30 uur vonden zowel op de A9 als de A8 ongelukken plaats. Op de A9 richting Alkmaar kwamen twee auto’s met elkaar in botsing op knooppunt Rotterpolderplein en vlak daarvoor was ook bij Zaanstad-Zuid een ongeluk gebeurd op de A8 richting het noorden. De afrit naar Zaanstad-Zuid is dicht en op de A8 zijn twee rijstroken dicht. Dit geeft vertraging vanaf knooppunt Coenplein (A10 en A5). De politie gaat onderzoek doen naar het ongeluk en de verwachting is dat de afhandeling nog tot ongeveer 10:15 uur duurt.

Ga je de de weg op en moet je in de regio van Amsterdam zijn? Check hier de actuele verkeersinformatie.

Update 09:13 uur

Het ongeluk op de A9 is afgehandeld. De bergingswerkzaamheden zijn daar afgerond en de weg is weer vrijgegeven. Het zit echter niet mee in de regio Amsterdam; op de A10 richting knooppunt Watergraafsmeer staat bij Zeeburg nu ook een vrachtwagen met pech. De vrachtwagen heeft een lekke band en de rechterrijstrook is daar dicht.

Update 09:30 uur

Op de A10 bij Amsterdam-Rivierenbuurt wordt hard gewerkt. Het wegdek wordt schoongemaakt en een berger is bezig om de vrachtwagen van de plek te krijgen. We verwachten dat daar de weg rond het middaguur weer vrij is. De file bedraagt zo'n 4 kilometer met een vertragingstijd van 20 minuten. Ook op de A10 en A5 moeten weggebruikers nog rekening houden met vertraging, Dit in verband met het ongeluk op de A8. Bekijk hier beelden van de actuele verkeerssituatie op de A5. Een veegwagen is op de A8 aanwezig om het asfalt schoon te krijgen en het politieonderzoek loopt nog. De verwachte eindtijd daar is nog ongewijzigd, namelijk 10:15 uur.

Update 10:15 uur

Verdeeld in de regio Amsterdam staan nog drie files. Wel hebben we goed nieuws; de vrachtwagen met lekke band die op de A10 bij Zeeburg stond, is voorzien van een nieuwe band en heeft zijn weg kunnen vervolgen. Ook de file is daar opgelost. Op de A8 herstellen we het asfalt en daarna wordt een rijstrook vrijgegeven.

Update 10:55 uur

Het asfalt op de A8 is hersteld en de linkerrijstrook is weer beschikbaar voor verkeer. De afrit naar Zaandstad-Zuid is nog wel dicht. De vrachtwagen met pech op de A10 bij Amsterdam-Rivierenbuurt is geborgen. De weg is daar weer helemaal vrij en de omleiding is van de borden gehaald.

Update 11:15 uur

Ook de laatste kruisen boven de A8 zijn verdwenen. Alle rijstroken zijn weer beschikbaar en op een korte file op de A5 na, is de regio Amsterdam weer filevrij. Dit was de laatste update.

Drukte rond Amsterdam door meerdere incidenten.