Nieuws

LIVEBLOG: Drukte rond Rotterdam door incidenten op meerdere snelwegen (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op de A16 bij de Van Brienenoordbrug is op de parallelbaan in de richting van Breda een aanhanger op zijn kant gekomen. Op ongeveer dezelfde locatie, eveneens op de parallelbaan van de A16 maar dan richting Rotterdam, is een auto op zijn kant gekomen. Bij dit ongeval waren vijf auto's betrokken.

Verder heeft op de A20 een kettingbotsing plaatsgevonden en stond de Ketheltunnel (A4) enige tijd in storing, na een eerder ongeval. Alleen bij die laatste was omleiden mogelijk, maar omdat de storing snel werd verholpen geldt de omleiding niet meer. 

We hebben verschillende verkeerscamera's waarmee je de situatie live kunt volgen. 

Update 18.21 uur

De parallelbaan van de A16 richting Breda is weer helemaal vrij. Het is nog wel redelijk druk rond Rotterdam, maar alle incidenten zijn inmiddels afgehandeld. Daarmee sluiten we dit liveblog. 

Update 18.10 uur

Op de A16 (parallelbaan richting Breda) is inmiddels weer een extra rijstrook vrijgegeven. We verwachten dat de laatste dichte rijstrook zo ook weer open kan. 

Update 17.48 uur

De parallelbaan van de A16 richting Rotterdam is weer vrij. De betrokken auto's, inclusief het voertuig dat op zijn kop lag, zijn geborgen. 

Update 17.32 uur

De A20 bij Moordrecht richting Rotterdam is weer vrij. 

Update 17.30 uur

We zijn momenteel druk bezig op de parallelbaan van de A16 richting Breda waar de aanhanger op zijn kant terecht is gekomen. De aanhanger vervoerde puin, wat nu op de weg ligt. Na het opruimen moet het wegdek worden schoongemaakt. Naar verwachting kunnen we de twee rijstroken die dicht zijn over een uur weer vrijgeven. 

Update 17.23 uur

Het ingesloten verkeer op de parallelbaan van de A16 richting Rotterdam wordt weggeleid. Daarom is één rijstrook open.

Update 17.20 uur

Het bergen van de voertuigen die betrokken zijn bij de kettingbotsing op de A20 is in volle gang. Over niet al te lange tijd wordt de weg daar weer vrijgegeven.