Nieuws

Drukte rond Utrecht verwacht na ongeval op knooppunt Oudenrijn

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Ook verkeer op de A2 ondervindt hinder van het ongeval. Daar is ter hoogte van het knooppunt de rechterrijstrook dicht. Verkeer vanuit Amsterdam moet daarom rekening houden met flinke vertraging. Vanwege de drukte op de A2 is rond de Leidsche Rijntunnel de tunneldosering in werking getreden.

Verkeer dat vanuit Den Haag de A2 richting Den Bosch op wil kan het beste doorrijden tot knooppunt Lunetten en daar de A27 richting Breda volgen.

We verwachten dat de afhandeling van het ongeval tot na de spits kan gaan duren. Verkeer rond Utrecht kan daarom tijdens de avondspits veel hinder ondervinden. Ook kan omrijdend verkeer voor extra files en vertraging zorgen. Moet je straks die kant op, check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze site.

Tekst loopt door onder afbeelding

217 - RWS-01 (1)

Omleidingsroute voor verkeer vanaf de A12 vanuit Den Haag naar de A2 richting Den Bosch

Update 15:42 uur:

De vertraging op de A2 tussen Breukelen en knooppunt Oudenrijn bedraagt momenteel meer dan drie kwartier. Verkeer vanuit Amsterdam wordt daarom omgeleid via de A1 en de A27. De vertraging op de A12 valt nog mee, verkeer tussen De Meern en Utrecht moet rekening houden met een kwartier extra reistijd.

Tekst loopt door onder afbeelding

C64

Update 16:24 uur:

Ondertussen is op knooppunt Oudenrijn het het politieonderzoek begonnen. Zodra het onderzoek afgerond is kunnen we beginnen met bergen. Omdat de met aarde geladen vrachtwagen deels onder het viaduct staat is takelen niet mogelijk. Daarna zal er nog 100 meter aan geleiderail vervangen moeten worden. Ook enkele lichtmasten zullen worden hersteld. Dit zal tot 22:00 uur in beslag gaan nemen.

De afsluiting leidt tot lange files in de regio Utrecht. Op dit moment staat er zo'n 45 kilometer file rond de Domstad. De meeste vertraging vind je op de A2 vanuit Amsterdam richting Den Bosch en op de A27 tussen Bilthoven en Houten. Ook op de A12 en A28 richting Utrecht moet verkeer rekening houden met vertraging. Via onze website houden we je op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Update 18:38 uur:

De berging is inmiddels in volle gang. De vertraging rond Utrecht is inmiddels teruggelopen tot minder dan een kwartier. Omrijden is dus niet meer nodig. Zodra de bergingswerkzaamheden zijn afgerond kan begonnen worden met de herstelwerkzaamheden. De aangereden pilaar lijkt vooralsnog helemaal in orde, maar er volgt nog een extra onderzoek om te controleren of deze nog aan alle eisen voldoet.

C65

Update 21:50 uur:

De geleiderail en verlichting worden nu gerepareerd en we verwachten hier tot in de loop van de nacht mee bezig te zijn. Via de actuele verkeersinfo houden we je op de hoogte. Dit was de laatste update.