Nieuws

Drukte rondom Utrecht door ongelukken

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op de A12 richting Den Haag gebeurde maandagochtend rond 07:15 uur een ongeluk met meerdere voertuigen. Om de diverse hulpdiensten veilig te laten werken, zijn drie rijstroken dicht. In de andere rijrichting gebeurde een kwartier later ook een ongeluk waarbij meerdere auto's betrokken waren. Daar is één rijstrook dicht.

De politie doet onderzoek naar beide ongelukken en naar verwachting wordt in beide gevallen de weg rond 10:00 uur weer vrijgegeven.

Update 08:20 uur

Omdat het op de omleidingsroutes druk is, levert omrijden helaas geen tijdwinst op. De vertraging in de richting van Den Haag is op dit moment 109 minuten en weggebruikers komen bij Driebergen in de file. In de richting van Arnhem is de vertraging bijna 70 minuten. We adviseren weggebruikers om hun reis uit te stellen indien mogelijk.

Update 08:31 uur

Op de A12 richting Arnhem zijn de bergingswerkzaamheden begonnen. De politie gaat daar geen onderzoek meer doen en dat houdt ook in dat we verwachten de weg een uur eerder vrij te kunnen geven, namelijk om 09:00 uur. In de richting van Den Haag blijven voorlopig nog drie rijstroken dicht. Daar verwachten we tot 09:45 uur nog bezig te zijn met de afhandeling van het ongeluk.

Update 09:02 uur

De afhandeling van het ongeluk op de A12 richting Arnhem loopt zoals gepland. De vertraging is daar op dit moment nog ruim een half uur over 9,2 kilometer.

In de andere rijrichting gaan de werkzaamheden langer duren dan verwacht. Daar moet je tot het 12:00 uur rekening houden met minder rijstroken. De file bedraagt daar nu zo'n 7 kilometer met een vertragingstijd van bijna een uur.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hulpdiensten op de A12

Update 09:10 uur

In de richting van Arnhem zijn meerdere auto's geborgen en is de weg zojuist weer vrijgegeven.

Update 09:23 uur

Het blijft druk rondom Utrecht. In totaal staat er nog zo'n 60 kilometer file rond Utrecht. Behalve een file van zo'n 12 kilometer op de A12 richting Den Haag, is er ook vertraging op de A27 bij knooppunt Lunetten, de A28 bij knooppunt Rijnsweerd en de A2 bij knooppunt Oudenrijn.

Omdat het op de omleidingsroutes inmiddels minder druk is geworden, leiden we verkeer richting Amsterdam vanaf knooppunt Maanderbroek om via de A30 en A1.

Update 10:37 uur

De vertragingstijd op de A12 is met 50 minuten over 7,7 kilometer nog fors. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Als dat is afgerond, kunnen de bergingswerkzaamheden van start gaan. In deze video kun je zien waarom we eerst het politieonderzoek moeten afwachten voordat er met bergingswerkzaamheden begonnen kan worden.

Tekst gaat verder onder de video.

Update 10:55 uur

De politie is nog bezig met het onderzoek en het zal langer duren dan verwacht voordat de weg vrijgegeven kan worden. Naar verwachting zijn we nog tot 13:00 uur bezig met de afhandeling van het ongeluk.

Update 11:50 uur

De file is afgenomen, maar is met drie kwartier nog steeds fors. Verkeer richting Amsterdam wordt nu vanaf knooppunt Lunetten omgeleid via de A27 en A1. Weggebruikers richting Rotterdam zijn sneller door vanaf daar om te rijden via de A27 en A15. De bergingswerkzaamheden zijn inmiddels al wel begonnen.

Update 12:22 uur

Er zijn twee auto's geborgen en op dit moment wordt een vrachtwagen geborgen. De werkzaamheden gaan wel langer duren dan verwacht. Naar verwachting is de weg om 14:00 uur weer vrij.

Update 12:53 uur

De bergingswerkzaamheden zijn afgerond en op dit moment worden schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. De vertraging is nog steeds een half uur. We adviseren weggebruikers dan ook nog steeds om gebruik te maken van de omleidingsroutes.

Update 13:36 uur

Ook de schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond en alle rijstroken zijn vrijgegeven voor verkeer. De file neemt snel af. Dit was de laatste update.