Nieuws

Drukte verwacht vanwege herfstvakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Naast het gewone woon-werkverkeer kunnen mensen uit het midden en noorden van het land vrijdag weer huiswaarts keren en trekken weggebruikers vanuit het zuiden mogelijk juist naar andere delen van het land. Ook zaterdag kan het drukker worden dan andere zaterdagen vanwege extra verkeer dat de weg op gaat. We adviseren weggebruikers rekening te houden met files en vertragingen door onder meer recreatie- en vakantieverkeer, maar ook door wegwerkzaamheden.

Drukte verspreid door het hele land

Omdat voor bepaalde delen van het land de vakantie ingaat en in andere delen de vakantieperiode erop zit, verwachten we drukte verspreid door het hele land. Vooral richting recreatiegebieden en vakantieparken kan het drukker worden dan normaal. In combinatie met een ongeluk of ander incident kan extra verkeer sneller voor vertragingen zorgen. Vrijdagmiddag bestaat de kans op buien en kan de wind langs de kust krachtig zijn.

Vorige week begon de vrijdagmiddag en –avondspits al vroeg. Vanaf 13:45 uur werd het geleidelijk drukker en rond 16:40 uur werd een spitspiek van 443 kilometer bereikt. Daarmee was het de drukste spits van het jaar tot dan toe.

Ga je de weg op? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Of kijk of er hinder op jouw route is.