Nieuws

Drukte verwacht vanwege herfstvakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vorige week zagen we op vrijdag extra verkeersdrukte door de start van de herfstvakantie in het midden en zuiden van het land, in combinatie met regenachtige weersomstandigheden. Ook op donderdagavond was het druk. Toen stond er een piek van 600 kilometer file. Op vrijdagavond stond er ruim 500 kilometer file op de rijkswegen.

Naast het gewone woon-werkverkeer kunnen mensen uit het midden en zuiden van het land vrijdag weer huiswaarts keren en trekken weggebruikers vanuit het noorden mogelijk juist naar andere delen van het land. Ook op donderdag en in het weekend kan het drukker worden vanwege extra verkeer dat de weg op gaat. Vooral richting recreatiegebieden en vakantieparken kan het drukker worden dan normaal.

Voor aankomende vrijdag wordt regen voorspelt en dat kan van invloed zijn op het verkeer. We adviseren weggebruikers rekening te houden met files en vertragingen vanwege uitgaand en terugkomend vakantieverkeer, in combinatie met het regenachtige weer.

Werkzaamheden

Vanaf vrijdagavond vinden er ook weer weekendwerkzaamheden plaats wat impact kan hebben op het verkeer. Onder andere de Heinenoordtunnel (A29) richting Bergen op Zoom is afgesloten. Ook is de A27 richting Gorinchem dicht tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Everdingen. Verder is de rechterrijstrook van de Merwedebrug (A27) dicht in noordelijk richting.

Ga je de weg op? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Of kijk of er hinder op jouw route is.