Nieuws

Eerste landelijke strooiactie rijkswegen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het KNMI geeft tot in de loop van vrijdagochtend voor het hele land code geel af vanwege plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en mist. Ga je de weg op? Houd hier dan rekening mee en pas waar nodig je rijstijl aan.

Met het oog op de veiligheid van de weggebruiker en de doorstroming van het verkeer, proberen we het ontstaan van gladheid door de winterse omstandigheden zoveel mogelijk te voorkomen. We strooien dan ook preventief, dus voordat het glad is.

Steunpunten door het hele land

Op onze strooikaart kun je zien hoe hoog of laag de temperatuur van het asfalt nu is en of onze strooiwagens al op pad zijn. Benieuwd? Zoom dan in op deze kaart. Vanuit de 55 steunpunten in het land zijn kunnen we alle wegen binnen twee uur voorzien van zout.

Binnen die tijd leggen onze strooiwagens – indien nodig – 10.000 kilometer af. Hier vind je meer informatie over strooiacties van Rijkswaterstaat. In onze podcast over gladheidsbestrijding leggen we uit hoe een strooiactie achter de schermen gaat.

Veilig van A naar B?

Ook zelf kun je tijdens gladheid iets doen om de weg veilig te houden. Wissel bijvoorbeeld niet onnodig van rijstrook, houd voldoende afstand en rem niet abrupt, maar laat je gas langzaam los en druk gedoseerd je rempedaal in.

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de weer- en actuele verkeersinformatie. Via ons twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.