Nieuws

Ernstige verkeershinder Randweg Eindhoven door werkzaamheden

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Om de bereikbaarheid van onder meer Eindhoven Airport te verbeteren en de kans op files op de A2/N2 en omliggende wegen te verminderen, wordt er een tunnel gerealiseerd onder de A2/N2 Randweg Eindhoven.

Tijdens deze werkzaamheden is er sprake van een aangepaste verkeerssituatie. Dit geldt van 28 juli 21:00 uur tot 22 augustus 05:00 uur tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide, in beide richtingen. Er zijn minder rijstroken beschikbaar, die ook nog eens smaller zijn.

Daardoor geldt er ook een aangepaste maximumsnelheid. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die in de drukke periodes kan oplopen tot een uur.

Tekst gaat verder onder de video.

Pas je reisgedrag aan

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de A73 of A16 te reizen. Voor bestemmingsverkeer is het advies om – waar mogelijk – gedurende de werkzaamheden het reisgedrag aan te passen. Werk bijvoorbeeld thuis als dat kan of probeer gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Lukt dit niet, reis dan zoveel mogelijk buiten de spits.

Het is ook aan te raden om voor vertrek de actuele verkeerssituatie te checken zodat je niet onnodig in de file terecht komt.

Werkzaamheden A2/N2 kaartweergave