Nieuws

Vrijdag extra drukte door herfstvakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Verspreid over het land

Traditiegetrouw zien we op deze laatste schooldag altijd meer verkeer op de weg, omdat veel mensen direct vertrekken zodra de scholen dicht zijn. Maar ook in het weekend kan het drukker worden vanwege meer verkeer dat de weg op gaat.

In combinatie met een ongeluk, een ander incident, of wegwerkzaamheden kan extra verkeer sneller voor vertraging zorgen. Daarnaast kunnen de regenbuien die vrijdag over het land trekken ook voor meer vertraging zorgen.

Vanaf vrijdagavond vinden er tot en met maandagochtend op verschillende wegen geplande werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden kunnen ook voor extra drukte op de weg zorgen. Zo is onder andere de A27 richting Utrecht dicht tussen de knooppunten Everdingen en Lunetten, en is de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg in de richting van Arnhem ook dicht. Als laatst is de rechterrijstrook op de Merwedebrug (A27) dicht in noordelijke richting. Door de start van de vakantie en werkzaamheden kan het drukker zijn op de omleidingsroutes.

Vorig jaar

Vorig jaar zorgden twee regio’s die vakantie kregen en terugkerend vakantieverkeer in de avondspits voor meer dan 400 kilometer file op de rijkswegen. De donderdag voor de herfstvakantie was vorig jaar een van de drukste spitsen van dat jaar, waarbij, mede door regen, zowel in de ochtend- als in de avondspits meer dan 500 kilometer file stond.

Check voor vertrek

Ga je de weg op? Check dan voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Of kijk of er hinder op jouw route is.