Nieuws

Extra drukte op de weg vanwege start vakantie regio Midden

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Normaal gesproken betekent dat een flinke uittocht van verkeer naar het buitenland. Dit jaar verwachten we echter dat veel mensen vanwege het coronavirus vakantie in eigen land gaan vieren. Het kan daardoor vrijdagmiddag extra druk zijn op verschillende snelwegen verspreid over het hele land.

Extra druk door werkzaamheden

We verwachten ook extra drukte komend weekend, onder meer omdat we op verschillende snelwegen aan de weg werken. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig op de A12 bij Utrecht, daardoor is de hoofdrijbaan in beide richtingen dicht tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten. Er wordt gewerkt aan de A1 tussen Twello en Deventer. Verder wordt de A8 tussen Assendelft tot aan knooppunt Zaandam gesloten en ook de A4 tussen Zoeterwoude en Den Haag gaat dicht voor wegwerkzaamheden.

Deze en andere werkzaamheden kunnen voor hinder en dus extra reistijd zorgen. Juist de zomermaanden worden gebruikt om aan het wegennet te werken, omdat het weer dan vaak beter is en er over het algemeen minder verkeer rijdt.

Drukte meer gespreid

Heb je een vakantiehuisje of camping in eigen land geboekt? Houd er dan rekening mee dat het de komende periode drukker kan zijn op de snelwegen. Met name op zaterdagen kan dat voorkomen, omdat dit vaak de wisseldagen zijn. 

Mocht het mooi weer worden, dan kun je uiteraard extra drukte verwachten op snelwegen richting bijvoorbeeld recreatiegebieden, pretparken en de kust.

Lekker weg in eigen land? Check voor je vertrekt hier de actuele verkeerinformatie.