Nieuws

Galecopperbrug (A12) richting Arnhem vijf dagen in juli overdag dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hoe leiden we het verkeer om?

We hebben meerder omleidingsroutes ingesteld. Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam via de A15. Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27.

Verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

De omleidingsroutes worden door middel van informatiepanelen en/of gele borden langs de weg aangegeven.

Tekst gaat verder onder het omleidingskaartje

Omleidingskaart Galecopperbrug

Welke hinder verwachten we?

Vanwege de afsluiting van de Galecopperbrug in de A12 kan de extra reistijd richting Arnhem flink oplopen. We adviseren weggebruikers daarom, indien mogelijk, op een andere manier of niet te reizen. Moet je toch de weg op, check dan onze website voor de actuele verkeersinfo.

Wat gaan we doen op de Galecopperbrug?

Er wordt een nieuwe constructie geplaatst op de oostelijke toren van de Galecopperbrug richting Arnhem. Daarnaast worden er buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie, zodat hier op een later moment de nieuwe stalen kabels doorheen kunnen lopen.

We voeren groot onderhoud uit aan de Galecopperbrug bij Utrecht, om de brug ook in de toekomst veilig te houden. De stalen kabels die het brugdek dragen (tuien) beginnen roestvorming te vertonen op de brug richting Arnhem. Het vervangen van de stalen kabels is een grote klus waar we tot halverwege 2025 mee bezig zijn. Lees hier meer over deze werkzaamheden.