Nieuws

Gekantelde vrachtwagen A27 bij Bilthoven

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De vrachtwagen, geladen met potgrond, kantelde rond 07:30 uur. Bij het ongeluk is de vangrail beschadigd geraakt en de vrachtwagen moet geborgen worden. Er is één rijstrook dicht, maar later deze ochtend wordt de weg in verband met de berging helemaal afgesloten. Verkeer wordt vanaf knooppunt Eemnes omgeleid via de A1 en A28.

Update 09:06 uur

Er staat zo'n 7 kilometer file op de A27. Weggebruikers die vanuit Almere richting Utrecht willen, worden geadviseerd om via de A1, A9 en A2 te rijden.

Update 09:15 uur

Om 11:00 uur wordt vanwege de bergingswerkzaamheden de A27 vanaf knooppunt Eemnes korte tijd helemaal afgesloten. Het bergen van een vrachtwagen kan een uitdaging zijn en dat ligt niet alleen aan het gewicht van het voertuig. In onze podcast hoor je welke andere grote uitdagingen om de hoek komen kijken.

Tekst gaat verder onder de foto.

De berging voor de gekantelde vrachtwagen is in volle gang.

Update 10:49 uur

De berging is in volle gang en om veilig te kunnen werken, is de weg vanaf knooppunt Eemnes volledig afgesloten. Tot de vrachtwagen geborgen is, blijft de weg korte tijd dicht. Het is nog niet bekend hoe lang de weg helemaal dicht blijft. De totale afhandeling van het incident duurt naar verwachting tot 14:45 uur. Weggebruikers richting Utrecht kunnen omrijden via de A1 en A28.

Tekst gaat verder onder de foto.

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang.

Update 12:10 uur

De lading potgrond wordt uit de vrachtwagen gehaald met een graafmachine. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, wordt de vrachtwagen overeind gezet. Naar verwachting komt rond 13:30 uur weer een rijstrook vrij.

Tekst gaat verder onder de foto.

De vrachtwagen wordt leeggeschept.

Update 12:50 uur

De vrachtwagen is leeggehaald en daarna weer op de wielen gezet. Een berger zal het voertuig weghalen.

Tekst gaat verder onder de foto.

De gekantelde vrachtwagen staat weer overeind.

Update 13:51 uur

De werkzaamheden duren langer dan gepland. Er ligt nog een lading potgrond in de berm dat wordt opgeruimd en ondertussen maken we ook het asfalt schoon. Naar verwachting worden om 14:30 uur twee rijstroken vrijgegeven. De rechterrijstrook blijft dicht, omdat daar herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Dit zal na de avondspits gebeuren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het asfalt wordt schoongemaakt en een lading potgrond in de berm wordt overgeschept.


Update 15:20 uur

Er zijn momenteel twee rijstroken open. Zo kan het verkeer tijdens de avondspits over de A27 richting Utrecht. Omrijden via de A1 en A28 is niet meer nodig. Na de spits gaan we verder met de afhandeling.

Tekst gaat verder onder de foto.

A27 bij Bilthoven

Update 21:22 uur

We zijn druk bezig met de herstelwerkzaamheden. Er is op dit moment één rijstrook beschikbaar. In de loop van de nacht zal de weg weer helemaal vrij zijn. Dit is de laatste update.

C60