Nieuws

Gekantelde vrachtwagen: A28 bij Zuidwolde dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De vrachtwagen kantelde rond 12:45 uur en is daarbij een lading aardappels verloren, die verspreid over de weg liggen. Bij het ongeluk is ook de vangrail in de middenberm beschadigd geraakt. De weg richting Hoogenveen is vanaf knooppunt Lankhorst volledig afgesloten. Verkeer wordt vanaf het knooppunt omgeleid via A32 en A7.

In de richting van Zwolle zijn meerdere rijstroken dicht door het incident. Het verkeer kan via de vluchtstrook passeren. We adviseren weggebruikers om vanaf knooppunt Julianaplein de omleiding te volgen via de A7 en A32.

Update 13:10 uur

Ingesloten verkeer wordt via de vluchtstrook langs de gekantelde vrachtwagen geleid.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gekantelde vrachtwagen op de A28 (foto: Persbureau Drenthe)

Gekantelde vrachtwagen op de A28 (foto: Persbureau Drenthe)

Update 13:37 uur

Het bergen van de vrachtwagen, het schoonmaken van de weg en het herstellen van de ontstane schade gaat de hele dag duren. Naar verwachting is de weg om 20:00 uur vrij.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 14:15 uur

Het ingesloten verkeer is weggeleid. De aardappels die verspreid over de weg liggen, worden nu opgeruimd met een zuigmachine.

Update 16:32 uur

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang. Met behulp van luchtkussens is de vrachtwagen overeind gezet. Daarnaast zijn aannemers onderweg om de vangrail te repareren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bergingswerkzaamheden op de A28


Update 17:28 uur

Op dit moment zijn we bezig met het vervangen van de vangrail en het schoonmaken van de weg. Wil je meer weten over de afhandeling van een gekantelde vrachtwagen? Luister dan deze podcast.

Update 18:48 uur

De weg is schoongemaakt en de vrachtwagen is geborgen. We hebben in beide richtingen een rijstrook vrijgegeven. Omrijden is niet meer nodig.

Update 18:56 uur

We verwachten over ongeveer een uur klaar te zijn met het vervangen van de vangrail. Na de herstelwerkzaamheden gaan alle rijstroken open. Dit is de laatste update.

Vangrailreparatie na ongeval op de A28

Foto: vervangen van de vangrail