Nieuws

Gekantelde vrachtwagen: A58 bij Ulvenhout dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 14:00 uur ter hoogte van Ulvenhout. De inhoud van het voertuig, dat is bietenpulp, ligt verspreid over de weg. Om zowel het verkeer richting Rotterdam als Tilburg vlot te laten doorstromen, hebben we twee omleidingen ingesteld:

  • Richting Tilburg/Eindhoven: vanaf knooppunt Galder via de A16, A59 en A27.
  • Richting Rotterdam: vanaf Antwerpen via de A12 (B), A4, A59 en A17.

Op de A58 richting Breda heb je nu 20 minuten vertraging. Daarom kan het verkeer vanaf de Belgische grens beter omrijden via Bergen op Zoom, als zij naar Rotterdam gaan. Door het incident is er schade ontstaan aan de vangrail.

Tekst gaat verder onder de foto

Vrachtwagen gekanteld


Update 15:09 uur

Bij het ongeval blijken twee vrachtwagens betrokken te zijn. Eén van de vrachtwagens vervoert bietenpulp. We maken de vluchtstrook zometeen vrij, zodat het ingesloten verkeer er langs kan.

Update 15:27 uur

De afhandeling is in volle gang. Momenteel halen we de lading weg, zodat het ingesloten verkeer over de vluchtstrook kan. Daarna beginnen we met bergings- en herstelwerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de video

Beeld: weghalen van de lading (chauffeur is uit het voertuig)

Update 16:01 uur

We zijn zeker tot laat in de avond bezig. Zo is het bergen van de gekantelde vrachtwagen een flinke klus. Daarna moeten we de weg schoonmaken en voeren we herstelwerkzaamheden uit. We doen ons best om aan het begin van de avond een rijstrook vrij te geven.

Hier hoor je meer over de afhandeling van een gekantelde vrachtwagen.

Update 17:07 uur

Door het ongeval moeten weggebruikers in de regio Breda rekening houden met extra reistijd. Zo staat er op deze wegen file door het incident:

  • A16 richting de Belgische grens: vanaf Breda (10 minuten vertraging)
  • A16 richting Rotterdam: vanaf Breda-Noord (15 minuten vertraging)
  • A27 richting Breda: voor knooppunt Sint Annabosch (20 minuten vertraging)
  • A58 richting Breda: vanaf Tilburg-Reeshof (30 minuten vertraging)
  • A59 richting Den Bosch: vanaf Made (20 minuten vertraging)

De file op de A58 betreft een kijkersfile. Op de andere wegen is het voornamelijk druk vanwege verkeer dat de omleiding volgt.

Update 17:49 uur

De trekker staat weer overeind, maar de oplegger nog niet. We halen nu eerst de lading er namelijk uit, zodat we daarna de oplegger/trailer kunnen bergen.

Na de bergingswerkzaamheden maken we de weg schoon en herstellen we de vangrail. We verwachten dat de afhandeling tot ongeveer 22:00 uur duurt.

Tekst gaat verder onder de foto's

trekker staat overeind

oplegger leeg halen


Update 18:15 uur

De vertraging op de A16 is afgenomen (zie update van 17:07 uur). We hebben de omleiding vanaf Antwerpen dan ook ingetrokken voor verkeer richting Rotterdam. De enige omleiding die er nu nog staat is voor het verkeer richting Tilburg/Eindhoven (A16, A59 en A27).

Update 19:00 uur

De trailer staat nu ook overeind. Dit betekent dat we kunnen beginnen met het schoonmaken van de weg en herstelwerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de foto

berging oplegger


Update 22:00 uur

Het voertuig is inmiddels geborgen en de herstelwerkzaamheden zijn verricht. Ook is het wegdek gereinigd. Dit betekent dat de A58 weer vrij is. Dit is de laatste update.