Nieuws

Gekantelde vrachtwagen op A20: weg dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat rond 12:30 uur gebeurde, is een vrachtwagen gekanteld. Hierbij is diesel gelekt, dat op twee rijstroken van de weg terecht is gekomen. De politie gaat eerst onderzoek doen naar het ongeluk. Daarna wordt de vrachtwagen geborgen.

De verwachting is dat dit tot en met de avondspits gaat duren. Tot die tijd wordt verkeer vanaf knooppunt Gouwe omgeleid via de A12, A4 en A13.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afsluiting A20 Crooswijk

Update 12:55 uur

Het ingesloten verkeer achter het ongeluk wordt weggeleid. Weggebruikers in de andere rijrichting moeten ook rekening houden met vertraging; tussen Rotterdam-Delfshaven en knooppunt Terbregseplein staat een kijkersfile.

Update 13:10 uur

We verwachten een drukke avondspits in de regio van Rotterdam. De combinatie van de afgesloten weg en eventuele buien die tijdens de spits over de regio trekken, kunnen voor flinke drukte rond Rotterdam zorgen. We adviseren weggebruikers om indien mogelijk hun reis uit te stellen of voor de spits te vertrekken.

Update 13:30 uur

De vrachtwagen is gevuld met huishoudelijk afval, dat voor een deel op de weg ligt. Een knijpwagen is aanwezig om dit op te ruimen. Al het ingesloten verkeer is inmiddels weggeleid.

Tekst gaat verder onder de foto.

A20 Crooswijk vrachtwagen rijkswaterstaat

Update 15:11 uur

We zijn druk bezig om het voertuig overeind te zetten. Hier zijn meerdere bergers voor nodig.

Tekst gaat verder onder de foto.

Berging van een vrachtwagen op de A20

Update 15:18 uur

Het weer lijkt in ieder geval geen invloed te gaan hebben op de avondspits in de regio. Op de A15, A16 en A20 valt de vertraging nu nog mee, maar de spits moet nog beginnen. Op de onderliggende wegen in het noorden Rotterdam is het al wel erg druk door verkeer dat binnendoor rijdt.

Update 15:28 uur

We zijn langer dan verwacht bezig met de afhandeling. De eerder genoemde eindtijd van 17:00 uur is verschoven naar 18:30 uur.

Update 15:49 uur

De drukte in Rotterdam neemt snel toe, dat komt ook mede door een ongeval op knooppunt Ridderkerk-Noord. De verbindingsweg vanuit knooppunt Terbregseplein (A16) naar Europoort (A15) is tot 16:30 uur dicht. Weggebruikers kunnen keren bij afrit Hendrik-Ido-Ambacht (23).

Ongeval op knooppunt Ridderkerk-Noord

Update 16:24 uur

De avondspits is in volle gang. In de regio Rotterdam zien we dan ook meerdere files:

  • A16: knooppunt Ridderkerk-Noord - knooppunt Terbregseplein: 6 kilometer file naar Rotterdam.
  • A20: Moordrecht - knooppunt Terbregseplein: 8 kilometer file naar Hoek van Holland.
  • A15: IJsselmonde - knooppunt Benelux: 5 kilometer file naar Europoort.

Hier vind je een overzicht van alle files.

Update 16:34 uur

Het ongeval op knooppunt Ridderkerk-Noord is afgehandeld (zie update van 15:49 uur). Het verkeer kan weer vanuit knooppunt Terbregseplein via de verbindingsweg naar Europoort.

Update 17:31 uur

We zijn klaar met de afhandeling van het ongeval. Dit betekent dat de A20 bij knooppunt Terbregseplein weer open is. Houd nog wel rekening met een uur vertraging richting Hoek van Holland. Dit is de laatste update.

Snelweg A20