Nieuws

Gekantelde vrachtwagen op A28 bij het knooppunt Rijnsweerd

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Naast dat de weg bezaait ligt met snippers, ligt er ook diesel op de rijbaan. Naast de opruimwerkzaamheden zal er dus ook nog schoongemaakt moeten worden. Tevens zal er een reparatie aan de vangrail plaats moeten vinden. De bestuurder kon gelukkig op eigen kracht uit het voertuig komen.

Het overige verkeer wat gebruik wilde maken van de verbindingsweg op het knooppunt Rijnsweerd wordt omgeleid vanaf het knooppunt Hoevelaken. Verkeer richting Utrecht volgt de borden Hilversum. Zo kunnen weggebruikers hun route vervolgen over de A1 en de A27. 

Update 13:12 uur

De berging gaat tot 16.00 uur ongeveer duren, dit gaat langer duren omdat de vrachtwagen precies onder het viaduct ligt. De vrachtwagen kan niet gehesen worden. Daarna zal de ZOAB-cleaner aan de gang moeten. Ook zal de binnen- en buitenberm gesaneerd moeten worden. Vervolgens zal de geleiderail gerepareerd moeten worden.

Al met al zal de gehele afhandeling tot ongeveer 19.00 uur in beslag nemen.

Update 14:37 uur

Voor het incident staat inmiddels 5 kilometer file. We adviseren weggebruikers om de omleiding te volgen bij knooppunt Hoevelaken (A1, A27).  

Update 15:59 uur

De vrachtwagen is mee met de berger. We zijn nu druk bezig met opruimwerkzaamheden, de lading ligt namelijk op de rijbaan.

Update 16:43 uur

We zetten drie ZOAB-cleaners in om de weg schoon te maken. Ondertussen zijn de wegwerkers druk bezig om de vangrail te herstellen.

Update 18:00 uur

De afhandeling gaat langer duren dan verwacht. We denken de weg rond 20:00 uur vrij te kunnen geven. 

Update 20:05 uur

We zijn druk bezig met herstelwerkzaamheden, dit betekent dat de weg nog niet vrijgegeven kan worden. Ga je zo op pad? Check de actuele verkeersinformatie.

Update 20:50 uur

De weg is weer vrijgegeven. Dit is de laatste update.