Nieuws

Dichte A58 vanaf De Baars door gekantelde vrachtwagen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De A58 is vanaf knooppunt De Baars tot aan de locatie van het ongeluk gesloten. Er is sprake van veel schade aan betrokken voertuigen. De lading van de vrachtwagen is onbekend.

De weg naar Eindhoven blijft voorlopig dicht. Weggebruikers kunnen bij knooppunt De Baars omrijden via de A65 en A2. Aan de andere kant (richting Tilburg) is door het ongeval een rijstrook uit het verkeer. 

Update 14:39 uur

Richting Tilburg staat inmiddels een file van ruim 7 kilometer. Daarom hebben we vanaf knooppunt Batadorp een omleiding ingesteld. Weggebruikers volgen hier de borden Den Bosch (A2, A65).

Update 15:12 uur

Er komt een politieonderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie is bezig met het ingesloten verkeer weg te leiden. We verwachten zeker nog de hele avond bezig te zijn. 

Update 15:16 uur

Het ingesloten verkeer richting Eindhoven wordt over de rechterrijstrook weggeleid.

Update 16:35 uur

De afgesloten rijstrook richting Tilburg is zojuist vrijgegeven. Wel moet je nog rekening houden met vertraging, er staat nu zo'n 9 kilometer file. We verwachten dat de vertraging snel afneemt.

Update 17:01 uur

Richting Tilburg staat nog 8 kilometer file. De oplegger van de gekantelde vrachtwagen staat overeind. We zijn nu bezig met het opruimen van de lading van de vrachtwagen. De wegwerkers zijn gearriveerd om de vangrail te herstellen.

Update 17:12 uur

We herstellen allereerst de vangrail in de buitenberm. Later vanavond gaan we met de vangrail in de middenberm aan de slag.

Update 18:28 uur

De linkerrijstrook richting Tilburg is opnieuw gesloten om de vangrail te herstellen. We verwachten daarmee tot laat in de avond bezig te zijn.

Update 19:02 uur

We doen ons best om rond 22:00 uur klaar te zijn met de afhandeling, zodat het verkeer weer richting Eindhoven kan over de A58. Richting Tilburg is de weg naar verwachting dan ook helemaal vrij.

Update 20:04 uur

De vertraging in de richting van Tilburg is afgenomen. Er staat nu nog 3 kilometer file tussen Oirschot en Moergestel. Weggebruikers moeten rekening houden met een dichte rijstrook vanwege herstelwerkzaamheden.

Update 21:53 uur

We zijn nog bezig met herstelwerkzaamheden op de A58. Naar verwachting gaat de weg om 23:00 uur open. Ga je zo op pad? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie.

Update 06:10 uur

De A58 is gisterenavond rond 22:30 uur vrijgegeven. Dit is de laatste update.

A58 ingesloten verkeer

Foto: ingesloten verkeer voor het ongeval