Nieuws

Vrachtwagen gekanteld! Wat nu?

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

​Benieuwd naar de aflevering? Luister de podcast over gekantelde vrachtwagens hier.

Flinke klus voor berger Wim

Wim spreekt van een flinke klus als zo’n zwaar voertuig gekanteld is. Samen met zijn team is hij hier uren zoet mee. Als weggebruiker kun je natuurlijk denken: ‘sleep de vrachtwagen aan de kant en laat mij doorrijden’. Alleen ‘ligt’ dat niet zo simpel en dat komt niet alleen door het gewicht van het voertuig. In de podcast hoor je welke andere grote uitdagingen om de hoek komen kijken.

Geralt vertelt over de IMV3-deskundige

Een IMV3-deskundige, expert op het gebied van incidenten met vrachtwagens, speelt een belangrijke rol. Bij een ongeval zijn namelijk meerdere partijen betrokken. Zo wil Rijkswaterstaat dat de weg weer snel open kan, zodat de hinder nihil blijft.

Alleen heeft de vrachtwagen een bepaalde waarde en is het voertuig vaak ook geladen met (kostbare) producten, zoals bijvoorbeeld tablets. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop het voertuig geborgen wordt. Kortom, er zijn diverse belangen vanuit verschillende partijen. In deze aflevering hoor je waarom de IMV3-deskundige erg belangrijk is.

Officier van Dienst Arie is de regisseur bij een ernstig incident

Bij zware incidenten komt Arie naar het ongeval. Hij is de ‘regisseur’ op locatie voor Rijkswaterstaat en zorgt ervoor dat de afhandeling vlot én gestructureerd gebeurt.

Luister de podcast

Luister hier naar de aflevering over gekantelde vrachtwagens. Benieuwd naar onze andere podcasts? Kijk dan op deze pagina.

Arie_en_Geralt.jpg

Foto links: Arie (Rijkswaterstaat). Rechts: Geralt (Rijkswaterstaat)

Berger_Wim.png

Foto: Wim (bergingsbedrijf Stouwdam)